Για φόνο πρώτου βαθμού κατηγορείται μια νεαρή γυναίκα από το Σάμερφιλντ, της Φλόριντα, καθώς θεωρείται υπεύθυνη για το θάνατο από overdose μιας συγκρατούμενής της στη φυλακή της Κομητείας Μάριον.

Το περιστατικό συνέβη στις 7 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το γραφείο σερίφη, η Jennifer Lane Patrick κατάφερε να περάσει επικίνδυνες ναρκωτικές ουσίες στη φυλακή κρύβοντάς τες στον κόλπο της! Πριν οδηγηθεί στο κελί της πέρασε από σωματικό έλεγχο και έλεγχο με σκάνερ, αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι.

Στο κελί, μεταξύ άλλων γυναικών, βρισκόταν και η 22χρονη Lorraine Gardner. Οι κάμερες παρακολούθησης κατέγραψαν την 24χρονη να δίνει ένα μικρό αντικείμενο στη Gardner, η οποία το έβαλε στο πρόσωπό της και σχεδόν αμέσως παρουσίασε σημάδια δυσφορίας. Έπεσε στο πάτωμα αναίσθητη και παρά τις προσπάθειές του το ιατρικό προσωπικό της φυλακής δεν μπόρεσε να την επαναφέρει.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο θάνατος της 22χρονης προήλθε από μείγμα ηρωίνης, φαιντανύλης και Valerylfentanyl.

Βίντεο που κατέγραψε το σύστημα ασφάλειας της φυλακής, έδειξε μια τσάντα γεμάτη ναρκωτικά να πέφτει από το παντελόνι της Patrick την ώρα που την πήγαιναν για νέο έλεγχο, μετά το θάνατο της Gardner.

Οι αξιωματικοί προχώρησαν σε έλεγχο των τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ της 24χρονης και του 49χρονου φίλου της Scott Joseph Derringer Jr. και ανακάλυψαν σωρεία ενοχοποιητικών στοιχείων για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη φυλακή, αλλά και το θάνατο της Gardner.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Derringer που κατηγορείται για κατοχή παράνομων ουσιών. Η Patrick από την πλευρά της είχε κατηγορηθεί τον Σεπτέμβριο για λαθρεμπόριο και κατοχή ηρωίνης σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ενώ από τη Δευτέρα 19/11 βαρύνεται με κατηγορία για φόνο πρώτου βαθμού.