Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, δεδομένο που προστίθεται σε μία σειρά απογοητευτικών στοιχείων που ενισχύει τις ενδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αισθάνεται τα αποτελέσματα της κρίσης της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης της Γερμανίας, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 9.000 πρόσωπα τον Αύγουστο, με το συνολικό αριθμό των ανέργων να φθάνει τα 2,901 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, αν και παραμένει κοντά στο χαμηλό επίπεδο πριν από την ενοποίηση της χώρας.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης παραδέχθηκε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης έχει αρχίσει να επιδρά αρνητικά στην αγορά εργασίας της χώρας. Η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Γερμανίας επιβραδύνθηκε στο 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας περικόπτουν τις επενδύσεις τους, ανησυχώντας για την κρίση που σαρώνει τις χώρες του Νότου της Ευρωζώνης.

Η κρίση στον νότο της ευρωζώνης επηρεάζει αρνητικά τη γερμανική οικονομία, καθώς μειώνονται οι εξαγωγές της στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, οι εξαγωγές από τη Γερμανία προς τους σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της στην Ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 1,2% στο πρώτο εξάμηνο του 2012, αν και η συνολική αύξηση των εξαγωγών της (σε όλο τον κόσμο) κατά 4,8% βοήθησε τη Γερμανία να αποφύγει την ύφεση στο διάστημα αυτό. Οι γερμανικές εξαγωγές στο πρώτο εξάμηνο του 2012 μειώθηκαν κατά 14,3% προς την Πορτογαλία, κατά 9,2% προς την Ελλάδα, κατά 9,4% προς την Ισπανία και κατά 8,2% προς την Ιταλία.