Δύο βομβιστικές επιθέσεις έγιναν σήμερα στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας στρατιώτης του NATO, μια Αφγανή αξιωματούχος και ο σύζυγός της, ενώ τραυματίστηκαν και 3 άμαχοι.

«Ένας στρατιώτης της διεθνούς συμμαχίας σκοτώθηκε από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί πλάι σε έναν δρόμο στο νότιο Αφγανιστάν», ανακοίνωσε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF), χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την εθνικότητά του ή την ακριβή τοποθεσία όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Η διευθύντρια της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα δικαιώματα και τις υποθέσεις των γυναικών στην επαρχία Λαγκμάν και ο σύζυγός της σκοτώθηκαν, ενώ η κόρη τους τραυματίστηκε όταν μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό τους πυροδοτήθηκε. Δύο πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο όχημα τραυματίστηκαν επίσης.

«Η Χανίφα Σάφι, ο σύζυγος και η κόρη της πήγαιναν σε μια γαμήλια τελετή στην πόλη Μεχτάρ Λαμ, την πρωτεύουσα της επαρχίας, όταν η βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό τους εξερράγη», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Άμπντουλ Ραχμάν Σαρτζάνγκ.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε ο ίδιος, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την επίθεση στους αντάρτες του κινήματος των Ταλιμπάν.