Ο μεγαλύτερος φράχτης στον κόσμο φτιάχτηκε για να προστατεύει από… τις αγριόγατες

Εταιρεία προστασίας της άγριας πανίδας της Αυστραλίας κατασκεύασε φράχτη μήκους 44 χλμ.


ΚΟΣΜΟΣ
0:55
26/05/2018
Ο μεγαλύτερος φράχτης στον κόσμο φτιάχτηκε για να προστατεύει από… τις αγριόγατες
2
loading

Μία ομάδα προστασίας της άγριας φύσης περιέφραξε καταφύγιο 94 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη βόρεια Αυστραλία, σε μια προσπάθεια να σώσει ενδημικά μαρσιποφόρα και πουλιά από την αυξανόμενη απειλή των αγριόγατων.

Η εταιρία προστασίας της άγριας πανίδας της Αυστραλίας (AWC) κατασκεύασε φράχτη μήκους 44 μήκους χιλιομέτρων σε περιοχές στη βόρεια χώρα και απομάκρυνε πάνω από 60 αγριότατες, προετοιμάζοντας το έδαφος για την αναπαραγωγή των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών. Η ανέγερση του φράχτη έγινε μετά την έρευνα, σύμφωνα με την οποία περίπου 73.000 ενδημικά θηλαστικά, ερπετά και πουλιά εξολοθρεύτηκαν μέσα σε έναν χρόνο από τις αγριόγατες.

Οι περιβαλλοντολόγοι προγραμματίζουν να επαναφέρουν συνολικά 11 απειλούμενα μαρσιποφόρα στην περιοχή, όπως τα μπίλμπις- ένα είδος μεταξύ κουνελιού και αρουραίου με μεγάλα αυτιά, τα νούμπατ, τα μικροσκοπικά γκόλντεν μπάντικοτς, τα γουέστερν κουόλς και τα μαυροπόδαρα καγκουρό που ζουν στα βράχια. Με τα μέτρα αυτά οι περιβαλλοντολόγοι εικάζουν ότι στο προστατευμένο καταφύγιο ο πληθυσμός των mala (είδος καγκουρό) αναμένεται να αυξηθεί μέσα σε 10 χρόνια και από 2.400 να φθάσει σε 18.000.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αγριόγατες ευθύνονται για την εξολόθρευση 20 ενδημικών μαρσιποφόρων ειδών από τότε που τις έφερε ο Πρώτος Στόλος των βρετανικών πλοίων στην Αυστραλία, πριν από 231 χρόνια, καθώς και για την καθημερινή θανάτωση εκατοντάδων χιλιάδων ενδημικών πουλιών σε όλη την Αυστραλία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Papado.Ioa

    λολολο μάλλον οι άνθρωποι εκεί δεν σκέφτονται όπως εμείς... Οι αγριόγατες σίγουρα μπορούν να σκαρφαλώσουν αυτόν τον φράχτη που βλέπουμε...

  2. avatar lololo

    Εχμμμμ... οι αγριόγατες δε σκαρφαλώνουν? <.<

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει