Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστινιακά εδάφη. Ο ήλιος δύει στη ματωμένη περιοχή

wap18135608298775

Ο ήλιος πέφτει πίσω από ένα τζαμί και κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας, σε μία από τις πιο δύσκολες μέρες των τελευταίων ετών στην περιοχή.

Δεκάδες είναι οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες. Ανάμεσα στα θύματα και 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Κριμαία, Ρωσία. Ο οδηγός φορτηγού… Βλαντιμίρ Πούτιν

wap18135460376620

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, οδηγώντας ένα φορτηγό μάρκας Kamaz, διέσχισε τη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία ενώνει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας και χαρακτηρίζεται ως η γέφυρα της χιλιετίας στην ιστορία της Ρωσίας.

Πόλη του Παναμά, Παναμάς. Η αγωνιώδης προσπάθεια του ζευγαριού να μην βραχεί

wap18135037169809

Μία ισχυρή νεροποντή στην παλιά πόλη του Παναμά δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στο ζευγάρι, που έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να μην βραχεί.  Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από το Μνημείο του Victoriano Lorenzo στην Plaza de Francia στην παλιά πόλη του Παναμά.

Βατικανό, Ιταλία. Η ριπή του ανέμου που δυσκόλεψε τον Πάπα Φραγκίσκο

wap18136292686866

Ένα ισχυρό αεράκι εμποδίζει για λίγο τον Πάπα Φραγκίσκο να διαβάσει το μήνυμά του στους χιλιάδες πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Παχόα, Χαβάη. Το ηφαίστειο Κιλαουέα βρυχάται

wap18136317280052

Η κορυφή του ηφαιστείου Κιλαουέα, στη Χαβάη, εξερράγη την Πέμπτη, στέλνοντας στάχτη και καπνό σε ύψος πολλών χιλιάδων ποδών, όπως ανέφερε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Λόγω της πολύ ισχυρής έκρηξης, αναμένεται ότι μεγάλη ποσότητα ηφαιστειακής τέφρας θα εξαπλωθεί από τον κρατήρα του Κιλαουέα στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Η ένταση και η επιμονή της μαχήτριας πολεμικών τεχνών

wap18133194638009

Η Raquel Pennington, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις έχει χάσει το παιχνίδι από την Amanda Nunes και η απογοήτευσή της έχει αποτυπωθεί στον φωτογραφικό φακό.

Το παιχνίδι του UFC, μεικτών πολεμικών τεχνών, κατηγορίας Bantamweight, διεξήχθη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Μινσκ, Λευκορωσία. Όταν η φύση ζωγραφίζει

wap18134567650832

Μια μύγα τρώει το νέκταρ του λουλουδιού σε ένα δάσος στα περίχωρα του Μινσκ, τη Λευκορωσία, κατά τη διάρκεια μιας ανοιξιάτικης ηλιόλουστης ημέρας.

Ανταρκτική, Νότιος Πόλος. Το ουράνιο τόξο των ερωτευμένων

wap18135723955571

Οι επιστήμονες το αποκαλούν «μια ανάκλαση του φωτός, με τα ενεργητικά φορτισμένα σωματίδια», οι συνωμοσιόλογοι «μια σαφή ένδειξη εξωγήινης μορφής», οι περιπετειώδεις «το κατώφλι της Γης», και οι ρομαντικοί «το ουράνιο τόξο των ερωτευμένων».

Ο λόγος γίνεται για το aurora australis, γνωστό στο ευρύ κοινό ως Νότιο Σέλας.

Λιόν, Γαλλία. Όταν απλά υποκλίνεσαι στην ανωτερότητα του άλλου

wap18136745710805

Μπορεί ο Στιβ Μανταντά να έσωσε την εστία του από σίγουρο τέρμα σε αυτό το καρέ, όμως η Μαρσέιγ υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Ατλέτικο Μαδρίτης, στον τελικό του Europa League.

Η Μαρσέιγ, του Κώστα Μήτρογλου, έχασε με 3-0 από την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε.

Σριναγκάρ, Κασμίρ. Οι νομάδες που η ζωή τους είναι ένα ταξίδι

wap18135284005115

Στο Κασμίρ ζει η νομαδική φυλή Bakarwal, οικογένειες βοσκών, περίπου 100.000 άνθρωποι, που μετακινούνται κάθε χρόνο με τα κοπάδια τους, τις κατσίκες, τα πρόβατα και τα άλογά τους.

Μόλις το χιόνι αρχίζει να λιώνει, τον Απρίλιο, η αεικίνητη κοινότητα αρχίζει το ταξίδι της προς τα ορεινά βοσκοτόπια. Θα μείνουν εκεί το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο που ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει επιστρέφουν σε μέρη με ηπιότερες καιρικές συνθήκες.