Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μόσχα, Ρωσία. Χαράζουν τον ουρανό τα ρωσικά μαχητικά

wap18129427279716

Τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν πάνω από την Κόκκινη Πλατεία για τα 73 χρόνια της νίκης των Σοβιετικών και των Συμμάχων κατά των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σεούλ, Νότια Κορέα. Οι τελευταίες πολύχρωμες πινελιές πριν την γιορτή για τον Βούδα

wap18129288320463

Εργαζόμενος ελέγχει τις τελευταίες λεπτομέρειες, ενόψει της γιορτής για τον Βούδα στο ναό Jogye στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Χιλιάδες Βουδιστές επισκέπτονται τον συγκεκριμένο ναό και προσεύχονται.

Σίδνεϊ, Αυστραλία. Το μεροκάματο του τρόμου

wap18128085410853

Ένας άντρας που εκτελεί εργασίες συντήρησης στον κεντρικό θόλο στο κτίριο της Βασίλισσας Βικτώριας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η φωτογραφία κόβει την ανάσα.

Παχόα, Χαβάη. Εικόνες αποκάλυψης από το ηφαίστειο Κιλαουέα

wap18127431877425

Λάβα αναβλύζει από το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης, δίνοντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Το Κιλαουέα είναι ένα από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και εκρήγνυται διαρκώς εδώ και 35 χρόνια, ενώ έχει αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Κίτο, Εκουαδόρ. Οι τελευταίες στιγμές ενός αστυνομικού σκύλου πριν τη σύνταξη

wap18129774030994

Τις τελευταίες του στιγμές πριν συνταξιοδοτηθεί περνά με τον συνάδελφό του ένα σκυλί στο Κίτο του Εκουαδόρ.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευμένος σκύλος βοήθησε για χρόνια την αστυνομία σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Μαδρίτη, Ισπανία. Η αγωνία και η προσπάθεια του αθλητή για τη νίκη

wap18130507353946

Ο φακός αποτύπωσε τη στιγμή που κάνει σέρβις ο Ντένις Σαποβάλοφ κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά Open στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Για την ιστορία, ο Σαποβάλοφ κέρδισε 6-4, 6-4 τον Μίλος Ράονιτς.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία. Η δουλειά του δημοσιογράφου και μέσω τηλεφώνου

wap18129660385048

Ένας δημοσιογράφος χρησιμοποιεί το smartphone του μπροστά σε μια φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίπ Ραζάκ στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Στα 92 του, ο Μαχατίρ Μοχαμάντ, ορκίστηκε την Πέμπτη πρωθυπουργός της χώρας και έγινε ο γηραιότερος εκλεγμένος ηγέτης του κόσμου, την επομένη της ιστορικής νίκης της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές.

Φρανκφούρτη, Γερμανία. Τα ξακουστά άλογα της Ισλανδίας

wap18131414700139

Τα ξακουστά άλογα της Ισλανδίας οδηγούνται πίσω στους στάβλους σε πόλη κοντά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Τα ισλανδικά άλογα έχουν μακρά διάρκεια ζωής και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Είναι μία μοναδική ράτσα αλόγων στη χώρα και χρησιμοποιείται ακόμα και τη σημερινή εποχή για τις παραδοσιακές γεωργικές εργασίες.

Λιβασόνα, Πορτογαλία. Φωτιά πάνω στη σκηνή από τον Melovin

wap18130744220106

Ο Melovin από την Ουκρανία τραγουδά το «Under the Ladder» στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού του διαγωνισμού της Eurovision και βάζει φωτιά πάνω στη σκηνή.

Ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα απόψε το βράδυ.

Γουίντσορ, Αγγλία. Βασιλικές ετοιμασίες για τον γάμο της χρονιάς

wap18131426960966

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κάστρο Windsor της Αγγλίας, ένα υπέροχο φρούριο σκαρφαλωμένο ψηλά πάνω σε ένα λόφο. Στο πανέμορφο αυτό κάστρο θα πραγματοποιηθεί ο βασιλικός γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το ζευγάρι επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία γιατί έχει περάσει εκεί κάποιο διάστημα και «έχει ξεχωριστή θέση» στην καρδιά τους. Η βασιλική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.