Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπραζίλια, Βραζιλία. Οι ιθαγενείς κοινωνίες διεκδικούν τα εδάφη τους

otkwe10

Ένας άνδρας καπνίζει την παραδοσιακή πίπα των ιθαγενών πληθυσμών της Λατινικής Αμερικής, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης της Βραζιλίας να μην αναγνωρίσει την οριοθέτηση των εδαφών των ιθαγενών.

Λα Παζ, Βολιβία. Περπατώντας στις Άνδεις

otkwe9

Μια γυναίκα περπατά στη λεοφώρο Pereferica στις Βολιβιανές Άνδεις, προσπερνώντας μία μηχανή ποπ κορν, ενώ στο βάθος φαίνεται το βουνό Ιλιμάνι, ύψους 6.400 μέτρων.

Μιλγουόκι, ΗΠΑ. Αγωνία από τον πάγκο

otkwe6

Ο Jonathan Villar των Μιλγουόκι Μπρούερς παρακολουθεί από τον πάγκο τον αγώνα ενάντια στους Μαϊάμι Μάρλινς.

Αθήνα, Ελλάδα. Οι άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας

otkwe7

Ένας ηλικιωμένος άνδρας προσπερνά δύο άστεγους στο κέντρο της Αθήνας. Μια εικόνα που τείνει να γίνει μια ακόμα στιγμή της καθημερινότητας, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα που άφησε πίσω της η κρίση.

Βατικανό, Ιταλία. Η χειροτονία των νέων ιερέων

otkwe5

Νέοι ιερείς ξαπλώνουν κοιτώντας προς το πάτωμα κατά τη διάρκεια της τελετής χειροτονίας τους στο Βατικανό υπό τον Πάπα Φραγκίσκο στον Άγιο Πέτρο.

Λίπε, Γερμανία. Τόνοι ψαριών στο έδαφος

otkwe1

Τόνοι ψαριών «έστρωσαν» το έδαφος μετά το ατύχημα μιας νταλίκας κοντά στο Λίπε της βορειοανατολικής Γερμανίας.

Καμπούλ, Αφγανιστάν. Επίθεση καμικάζι σε εκλογικό κέντρο

otkwe4

Πενήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 112 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε εκλογικό κέντρο στην Καμπούλ. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Μπορακάι, Φιλιππίνες. Τουριστικό «λουκέτο» στον μικρό παράδεισο

otkwe8

Ο ήλιος δύει στο νησάκι Μπορακάι των Φιλιππίνων και ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει μια υπέροχη στιγμή στον μικρό επίγειο παράδεισο. Παρά το ότι ο ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες, οι Φιλιππίνες αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» για έξι μήνες, λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις που έχουν οι οικολογικές καταστροφές στις παραλίες και τα καταγάλανα νερά του.

Μέξικο Σίτι, Μεξικό. Πριν την αναμέτρηση

otkwe3

Η φυσούνα στο γήπεδο της Κρουζ Αζούλ, πριν η ομάδα μπει στον αγωνιστικό χώρο για την αναμέτρηση με τη Μονάρκας, στα πλαίσια του πρωταθλήματος Μεξικού.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Κοντινό στο δυνατό ντιρέκτ

otkwe2

Η Heather Hardy χτυπά με περίσσια δύναμη τη Μεξικανή Paola Torres κατά τη διάρκεια του πέμπτου γύρου της κατηγορίας των Ελαφρών βαρέων βαρών στη Νέα Υόρκη. Η Hardy κέρδισε τελικά τον αγώνα.