Η σύζυγος, αλλά και η αδελφή ενός διαβόητου αρχηγού της ναπολιτάνικης μαφίας είναι μεταξύ των 56 ατόμων που συνελήφθησαν σήμερα από την ιταλική αστυνομία επειδή χρησιμοποιούσαν πλαστά στοιχεία για να παίρνουν επιδόματα αναπηρίας από το κράτος.

Η επιχείρηση στη Νάπολη πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια έρευνα που άρχισε το 2009 και επικεντρώθηκε σε δεκάδες πρόσωπα που ισχυρίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι είναι τυφλά ή παραπληγικά, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλοί από τους υπόπτους αποκαλύφθηκαν από αστυνομικές κάμερες επιτήρησης, οι οποίες τους συνέλαβαν να οδηγούν αυτοκίνητα, να χαζεύουν τις βιτρίνες ενώ κάνουν περίπατο στην πόλη και, σε μερικές περιπτώσεις, να κάνουν σπορ. Τα πρόσωπα αυτά ισχυρίζονταν ότι ήταν σωματικά ή ψυχικά ανάπηρα.

Μεταξύ των προσώπων σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης είναι η Πατρίτσια Φεριέρο, σύζυγος του Ραφαέλε Στόλντερ, ενός αρχηγού της Καμόρας, της ναπολιτανικής εκδοχής της Μαφίας.

Η Φεριέρο παρέλαβε το ένταλμα εναντίον της στη φυλακή, όπου κρατείται με κατηγορίες για συμμετοχή στην Καμόρα. Η αδελφή του Ραφαέλε Στόλντερ, η Ασούντα, τέθηκε σε κατ’ οίκον κράτηση.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο γυναίκες έπαιρναν επί χρόνια επιδόματα αναπηρίας από το κράτος, αφού ισχυρίζονταν ψευδώς ότι πάσχουν από ψυχιατρική νόσο.

Τα πρόσωπα που συνελήφθησαν σήμερα είχαν αποσπάσει με απάτη συνολικά πάνω από 2 εκατ. ευρώ από το κράτος, σύμφωνα με τον αξιωματικό των Καραμπινιέρων Εντουάρντο Κάλβι.

Ο Κάλβι δήλωσε πως πολλοί από τους υπόπτους έχουν διασυνδέσεις με τη Καμόρα, η οποία δραστηριοποιείται στη Νάπολη και στις γύρω περιοχές.