Ο ιστότοπος της ιταλικής κυβέρνησης αντιμετώπισε προβλήματα σήμερα όταν πολλοί πολίτες προσπάθησαν να μπουν σε αυτόν για να δουν τα εισοδήματα των Ιταλών βουλευτών που δημοσιοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο στο πλαίσιο της διαφάνειας στην πολιτική.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιθυμεί να διαλύσει την αντίληψη ότι οι υπουργοί και οι υπόλοιποι δημόσιοι λειτουργοί παραμένουν μία ξεχωριστή κάστα ανθρώπων που δεν πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας και την υψηλή φορολογία που έχει υιοθετήσει η κυβέρνησή του.

Λίγες ώρες αφού ανέβηκαν στο Διαδίκτυο τα εισοδήματα κάποιων από τους υπουργούς ο ιστότοπος www.governo.it δεν ήταν πλέον προσβάσιμος εξαιτίας των πολλών επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν στον ιστότοπο, ο υπουργός με τα μεγαλύτερα εισοδήματα το 2011 είναι ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Υποδομών Κοράντο Πασέρα, πρώην τραπεζίτης, με εισόδημα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πασέρα, που τον Νοέμβριο παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μίας από τις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες, της Intesa Sanpaolo, λαμβάνει ως υπουργός ετήσιο μισθό 220.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ιστότοπο.