Περισσότεροι από 120 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί αυτή την εβδομάδα στο Μπαχρέιν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ακτιβιστές, ενώ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του σιιτικού κόμματος αλ Ουέφακ δήλωσε ότι η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο διαλόγου για την επίλυση της κρίσης στη χώρα που διαρκεί ένα χρόνο.

Ακτιβιστές με την επονομασία «Συνασπισμός νεολαίας της 14ης Φεβρουαρίου» κάλεσαν σήμερα σε νέες διαδηλώσεις μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις που έγιναν με την ευκαιρία την πρώτης επετείου από την σιιτική εξέγερση κατά της σουνιτικής δυναστείας που κυβερνά τη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η κυβέρνηση του βασιλιά Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα κατέπνιξε την εξέγερση με τη συνδρομή στρατευμάτων από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κόλπου.

Στο μεταξύ ο Αμπντουλτζαλίλ Χαλίλ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αλ Ουέφακ της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι συναντήθηκε πριν δύο εβδομάδες με αξιωματούχους της κυβέρνησης οι οποίοι τον ρώτησαν αν η αντιπολίτευση είναι έτοιμη για διάλογο και απάντησε «ναι αλλά για ένα σοβαρό εποικοδομητικό».