Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βιρτζίνια, ΗΠΑ. Εκτελέστηκε θανατοποινίτης που είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα

wknath8

Η Πολιτεία της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ εκτέλεσε έναν άντρα που είχε καταδικαστεί για την δολοφονία ενός φρουρού ασφαλείας κι ενός βοηθού σερίφη το 2006, παρά τους ισχυρισμούς ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ερωτηματικά διατυπώθηκαν και για την ορθή χρήση των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτέλεση.

Μουλτάν, Πακιστάν. Ρομπότ… σερβιτόρες

wknath5

Μια σερβιτόρα-ρομπότ σερβίρει φαγητό στους πελάτες ενός εστιατορίου στο Μουλτάν του Πακιστάν. Ο γιος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου ανέφερε πως οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες, λίγο καιρό μετά την αγορά του πρώτου ρομπότ για να σερβίρει φαγητό στους πελάτες.

Αμβούργο, Γερμανία. Κολασμένη υποδοχή στη G20

wknath9

Δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές με διαδηλωτές πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των ηγετών της G20, των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, στο Αμβούργο χθες, μετά τη σύντομη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Παμπλόνα, Ισπανία. Ξεκίνησε το περίφημο φεστιβάλ Σαν Φερμίν

wknath7

Ο ταυρομάχος Λεονάρντο Χερνάντεζ σκύβει και ακουμπάει το κεφάλι του στον ταύρο κατά τη διάρκεια μιας ταυρομαχίας με άλογο στο παραδοσιακό φεστιβάλ Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Βεσούλ, Γαλλία. Η κορυφαία ποδηλατική εκδήλωση στον κόσμο

wknath6

Ο Γύρος της Γαλλίας είναι η κορυφαία ποδηλατική εκδήλωση στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στην πόλη του Βεσούλ, ένας άνδρας κάνει ποδήλατο και ισορροπεί πάνω σε ένα σχοινί.

Αλγέρι, Αλγερία. Επίδειξη των ειδικών δυνάμεων

wknath3

Ένας αλγερινός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων δείχνει τις δεξιότητές του κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παράστασης στο Αλγέρι. Η Αλγερία γιόρτασε την 55η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας και οι στρατιώτες της χώρας χρησιμοποίησαν την εκδήλωση για να προβάλουν τις δεξιότητές τους.

Νέο Δελχί, Ινδία. Γιορτάστηκαν τα 82α γενέθλια του Δαλάι Λάμα

wknath4

Ένα αγόρι από τον θιβετιανό οικισμό του Νέου Δελχί ντυμένο με την παραδοσιακή φορεσιά χορεύει μαζί με άλλα παιδιά κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 82α γενέθλια του πνευματικού ηγέτη τους, του Δαλάι Λάμα.

Καράκας, Βενεζουέλα. Γυναίκες στρατιώτες

wknath2

Οι γυναίκες στρατιώτες πραγματοποιούν στρατιωτική παρέλαση που σηματοδοτεί την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας από την Ισπανία στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Ρώμη, Ιταλία. Φροντίδα για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού

wknath1

Ένας λεμούριος γλείφει πάγο που περιέχει φρούτα στο ζωολογικό κήπο Bioparco της Ρώμης. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Bioparco συχνά δίνουν στα ζώα πάγο με φρούτα ή κρέας κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.