Εντατικούς ελέγχους και αύξηση των περιπολιών στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε η αστυνομία σε περιοχές στις οποίες βρίσκονται υποκαταστήματα της Deutsche Bank, μετά την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού με τη μορφή δέματος στον πρόεδρο της γερμανικής τράπεζας, Γιόσεφ Άκερμαν. Παράλληλα οι αρχές στη Νέα Υόρκη ειδοποίησαν όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και τη Wall Street, να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενες παρόμοιες τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Πωλ Μπράουνι, «τίθεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο δημιουργίας ομπρέλας γύρω από διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατών. Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι των τραπεζών θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για την παραλαβή τυχόν παρόμοιων ύποπτων δεμάτων».

«Ομάδα της αντιτρομοκρατικής στη Νέα Υόρκη συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές ώστε αξιολογήσουν το περιστατικό στη Φρανκφούρτη, καθώς και κάθε πιθανή απειλή για τις εγκαταστάσεις ή τους ανθρώπους εδώ» σημείωσε ο Μπράουνι κλείνοντας.