Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σιέρα Νεβάδα, Ισπανία. Σλάλομ και θέαμα

dneftev7 dneftev6 dneftev12

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Snowboard στη Σιέρα Νεβάδα της Ισπανίας είναι γεγονός και είναι γεμάτο από θέαμα και απίθανα άλματα.

Βιέννη, Αυστρία. Η ατραξιόν του ζωολογικού κήπου

dneftev11

Η Φου Φενγκ γεννήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στον ζωολογικό κήπο της Βιέννης στην Αυστρία. Μαζί με τον δίδυμο αδερφό της Φου Μπαν παρουσιάστηκαν επισήμως στο κοινό τον Νοέμβριο και έκτοτε είναι από τις ατραξιόν του πάρκου. Το «Φου Φενγκ» σημαίνει τυχερός φοίνικας.

Συμφερούπολη, Κριμαία. Η ζωή των Τατάρων

dneftev10

Η Σαμίρα και η Αζίζε, τα παιδιά μιας οικογένειας Τατάρων της Κριμαίας κοιτούν έξω από το παράθυρο του σπιτιού τους στον οικισμό των Chistenkoye στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Σεούλ, Νότια Κορέα. «Φωταγωγημένη» διαδήλωση

dneftev9

Η καθαίρεση της προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκιούν-Χιε, που βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς, προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις από υποστηρικτές της. Μάλιστα, δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Άλλοι βγήκαν στους δρόμους της Σεούλ, «φωταγωγημένοι» με φώτα LED, ζητώντας τη σύλληψή της.

Μοσούλη, Ιράκ. Το δράμα των εκτοπισμένων

dneftev8

Περίπου 350.000 παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στη δυτική Μοσούλη. Στην εικόνα ένα μικρό κορίτσι κλαίει καθώς μπαίνει στο στρατόπεδο Χαμάμ αλ-Αλίλ ενώ οι ιρακινές δυνάμεις μάχονται με τους τζιχαντιστές νότια της Μοσούλης.

Γάζα. Έτσι κυλά η καθημερινότητα

dneftev5

Έφηβοι Παλαιστίνιοι πηδούν στο νερό της θάλασσας σε μία παραλία της Γάζας.

Μέξικο Σίτι, Μεξικό. Η περίφημη γιορτή του Σαν Χουάν

dneftev4

Στη γιορτή του Σαν Χουάν σε προάστιο της πόλης του Μεξικού, πολίτες και τουρίστες απολαμβάνουν τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από παιχνίδι σε μορφή ταύρου που είναι γνωστός και ως «Τορίτο».

Καλκούτα, Ινδία. Υποδοχή της άνοιξης με χρώματα

dneftev3 dneftev1

Στιγμιότυπα από τον εορτασμό του ινδουιστικού θρησκευτικού φεστιβάλ Χόλι, γνωστού και ως «φεστιβάλ των χρωμάτων» στην Καλκούτα. Μικροί και μεγάλοι, σε ολόκληρη την Ινδία, πετούν ο ένας στον άλλον χρωματιστή σκόνη και νερό, για να υποδεχτούν την άνοιξη.

Μοσούλη, Ιράκ. Θερίζει και η αφυδάτωση στην πολύπαθη Μοσούλη

dneftev2

Ένα μωρό πέντε μηνών έχει αφυδατωθεί και βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του, μιας ιρακινής εκτοπισμένης, που εγκατέλειψε το σπίτι της κατά τη διάρκεια μιας μάχης μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη του Ιράκ.