Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βηθλεέμ, Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες

wkcrmclt12

wkcrmclt13

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, συγκρούστηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη.

Αμβούργο, Γερμανία. Λιοντάρια άνοιξαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους

wkcrmclt11

Στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων μπήκαν και τα άγρια ζώα στον ζωολογικό κήπο του Αμβούργου. Συγκεκριμένα, τα λιοντάρια πήραν νωρίτερα τα δικά τους χριστουγεννιάτικα δώρα.

Μιλάνο, Ιταλία. Νεκρός ο μακελάρης του Βερολίνου

wkcrmclt10

«Μπάσταρδοι αστυνομικοί» φώναξε ο Τυνήσιος Άνις Άμρι πριν πέσει νεκρός από τα πυρά ιταλών αστυνομικών στο Μιλάνο. Ο μακελάρης του Βερολίνου που αιματοκύλησε την χριστουγεννιάτικη αγορά στην καρδιά του Βερολίνου διέσχισε την Ευρώπη και τελικά βρέθηκε στο Μιλάνο, όταν περίπου στις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής αστυνομικοί ζήτησαν να ελέγξουν την ταυτότητά του. Ο δράστης ήταν πεζός και κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio στην περιοχή Sesto S. Giovanni. Τότε, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Heilongjiang, Κίνα. Ακροβατικά στους -37 βαθμούς Κελσίου

wkcrmclt9

Μια χορεύτρια ακροβατεί σε ένα δέντρο σε θερμοκρασία κάτω από τους -37 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή Mohe, της επαρχίας Heilongjiang στην Κίνα.

Βερολίνο, Γερμανία. Λουλούδια και κεριά για τους νεκρούς

wkcrmclt8

Χιλιάδες κεράκια άναψαν οι κάτοικοι του Βερολίνου στο σημείο όπου το βράδυ της Δευτέρας, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση με την νταλίκα. Πολίτες άφησαν επίσης λουλούδια στο σημείο, όπου λίγες μέρες πριν επικρατούσε γιορτινή ατμόσφαιρα.

Φουκούι, Ιαπωνία. Οι γυναίκες – κυνηγοί της Άπω Ανατολής

wkcrmclt7

Οι γυναίκες κυνηγοί Chiaki Kodama και Aoi Fukuno σέρνουν ένα ελάφι που πυροβόλησαν στο δάσος του Oi, στο Φουκούι της Ιαπωνίας.

Στόουνχεντζ, Αγγλία. Ωδή στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο

wkcrmclt6

Επισκέπτες και συμμετέχοντες συναντήθηκαν στις προϊστορικές πέτρες στο νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχεντζ τα ξημερώματα του Χειμερινού Ηλιοστασίου στη νοτιοδυτική Βρετανία.

Χαλέπι, Συρία. Πριν και μετά την καταστροφή

wkcrmclt5

Το ρολόι σταμάτησε στη Συρία στις 15 Μαρτίου του 2011 όταν, στον απόηχο της Αραβικής Άνοιξης, μικρές διαδηλώσεις καταστάλθηκαν βίαια. Η βίαιη καταστολή έφερε σύγκρουση και μετά εμφύλιο πόλεμο. Το Reuters δημοσιεύει την εικόνα της πόλης πριν και μετά την καταστροφή.

Θάλασσα της Γαλιλαίας, Ισραήλ. Φωτογραφία από μία βιβλική λίμνη

wkcrmclt4

Δύο άντρες διασχίζουν με βάρκα τη Θάλασσα της Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ. Η Θάλασσα της Γαλιλαίας είναι γνωστή και ως Λίμνη Γεννησαρέτ, λίμνη Τιβεριάδα ή Θάλασσα της Κινέρετ και βρίσκεται μεταξύ Ισραήλ και Συρίας. Η έκτασή της φθάνει τα 166 τ. χλμ. και η μέση στάθμη της βρίσκεται 205 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, παρουσιάζοντας έτσι αρνητικό υψόμετρο.

Άγκυρα, Τουρκία. Παγκόσμιο σοκ από τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη

wkcrmclt3

Νεκρός από τον 22χρονο Τούρκο αστυνομικό, Μεβλούτ Αλτιντάς, έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ρώσος πρέσβης, Αντρέι Καρλόφ κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε γκαλερί στην Άγκυρα.

Αχμενταμπάντ, Ινδία. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

wkcrmclt2

Ένας άνδρας κοσμεί μια εκκλησία ενόψει των Χριστουγέννων στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας.

Μαδρίτη, Ισπανία. Οι δρόμοι «πλημμύρισαν» με Άγιους Βασίληδες

wkcrmclt1

Δεκάδες Άγιοι Βασίληδες έτρεξαν στη Μαδρίτη για φιλανθρωπικό σκοπό.