Ο εκκεντρικός, βετεράνος τραγουδιστής της ροκ Άλις Κούπερ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ. Με σύνθημα «ένας ταραγμένος άνθρωπος για ταραγμένους καιρούς» γνωστοποίησε την πρόθεσή του, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διακωμωδήσει τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα του.

alice3

«Αν θέλετε να στηρίξετε μια πλατφόρμα δράσης που πραγματικά μετράει, τότε στηρίξτε τη δικιά μου», προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες, ενώ διαφημίζει τον εαυτό του ως το αντίβαρο των Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

alice4

Ο Κούπερ δημοσιοποίησε ένα πρόγραμμα δέκα σημείων με τις πολιτικές θέσεις της εκστρατείας του. Η κίνηση του αυτή πρόκειται πιθανότατα για διαφημιστικούς λόγους, καθώς δεν είναι ο μόνος διάσημος τραγουδιστής, που δηλώνει πως θα θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές.

Ο ροκ σταρ ζητάει την επιστροφή του Μπράιαν Τζόνσον στους AC/DC, την κατάργηση μολυβιών και βιβλίων, αλλά και την απαγόρευση των σέλφι.

alice5

Επιθυμεί ακόμη να μετονομαστεί το Big Ben σε «Big Lemmy» κάνοντας αναφορά στον θάνατο του κατά κόσμον Ιαν Φρέιζερ Κίλμιστερ, τραγουδιστή, μπασίστα και εκ των δημιουργών των Motörhead.

alice6

Προτείνει τέλος την εισαγωγή του Γκράουτσο Μαρξ, στο χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων και τη δημιουργία ενός νέου χαρτονομίσματος των 20 λιρών με τον Πίτερ Σέλερς στην Μεγάλη Βρετανία.

alice2

Η καμπάνια του μέχρι στιγμής επικεντρώνεται στην πώληση προεκλογικών προϊόντων, όπως κονκάρδες, χαρτονομίσματα, αφίσες και μπλουζάκια. Παράλληλα, εμφανίζεται στην ιστοσελίδα το τραγούδι της μπάντας του, από το μακρινό 1972 με τίτλο «Εκλεγμένος».