Πλατσουρίζοντας χαμογελαστή με τη χαρούμενη μαμά της η μικρή Daisy Smith από την Ουαλία έχει την εικόνα της απόλυτης ευτυχίας. Το 13 μηνών κοριτσάκι γελά και απολαμβάνει κάθε στιγμή με τη μαμά της Danielle στην πισίνα.

Όπως όλα τα παιδιά.

Μόνο που η μικρή Daisy δεν θα μπορέσει ποτέ να δει το χαμόγελο της μαμάς της ούτε το νερό στο οποίο κολυμπά, επειδή γεννήθηκε χωρίς μάτια!

Το κοριτσάκι ζει σε ένα κόσμο σκοτεινό- από την πλευρά της όρασης- και αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω της μέσω της αφής και της ακοής.

Η Daisy πάσχει από ανοφθαλμία, σπάνια πάθηση που εντοπίζεται μόλις σε ένα στα 10.000 μωρά στη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η Danielle και ο σύντροφός της πληροφορήθηκαν πως η Daisy είχε μια κύστη στον εγκέφαλό της και οι γιατροί τους πρότειναν να τερματίσουν την κύηση.

Αλλά το ζευγάρι αποφάσισε να αφήσει την εγκυμοσύνη να εξελιχθεί και φροντίζουν η κόρη τους να έχει μια κανονική ζωή, με τις βουτιές της στην πισίνα όπως τόσα άλλα παιδιά.

«Ανακαλύψαμε πως λατρεύει το νερό- είναι η αγαπημένη της συνήθεια η πισίνα, την διασκεδάζει πολύ», εξήγησε η 25χρονη μητέρα της.

«Ανυπομονώ να βλέπω το πρόσωπό της κάθε εβδομάδα όταν πάμε στην πισίνα. Φωτίζεται ολόκληρο, το χαμόγελό της είναι τεράστιο», προσθέτει.

«Βυθίζει το κεφάλι της μέσα στο νερό, είναι για εκείνη σαν θεραπεία- δεν είναι κανονικά μαθήματα κολύμβησης αλλά περισσότερο το κάνω για να απολαμβάνει το νερό», συνεχίζει. Το κοριτσάκι ένιωθε εξαρχής άνετα στο νερό, κάτι που προκάλεσε μεγάλη χαρά στη μαμά της που είναι κολυμβήτρια. Από την πρώτη στιγμή ευχαριστήθηκε την πρώτη της βουτιά, χωρίς φόβο, απολαμβάνοντας κάθε δευτερόλεπτο με την καρδιά της.

Οι βουτιές βοηθούν τη Daisy και στη κινητικότητά της ενώ η μικρή κάνει και θεραπείες για να μάθει να περπατά.

babsyjkk6 babsyjkk5 babsyjkk4 babsyjkk3 babsyjkk2 babsyjkk1