Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κολωνία, Γερμανία. Η επίσημη έναρξη του καρναβαλιού

EIKONES1

Μασκαρεμένοι κάτοικοι της Κολωνίας γιορτάζουν το καρναβάλι, το οποίο ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Πέμπτης. Χρωματιστές στολές, εντυπωσιακό μακιγιάζ και αστείρευτο κέφι κάνουν πιο ευχάριστο τον χειμώνα στην Κολωνία.

Αγκαρτάλα, Ινδία. Συγκομιδή σιταριού στην ινδική επαρχία

EIKONES2

Ινδοί καλλιεργητές σιταριού είναι ικανοποιημένοι από τη φετινή σοδειά και το γιορτάζουν πετώντας στον αέρα σπόροι σιταριού.

Βελίκι Όμπρεζ, Σλοβενία. Υψώνουν φράχτες για τους πρόσφυγες

EIKONES3

Στο χωριό Βελίκι Όμπρεζ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κροατία, έφτασαν μέσα στην περασμένη εβδομάδα φορτηγά που μετέφεραν συρματόπλεγμα, και ξεκινούν να υψώνουν φράχτες για να βοηθήσουν στον έλεγχο του μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Λέσβος, Ελλάδα. Το «ευχαριστώ» ενός πρόσφυγα

lesbos11

Τις συγκινητικές εικόνες από τη διάσωση ενός πρόσφυγα από έναν άνδρα με φουσκωτό σκάφος κοντά στις ακτές της Λέσβου δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters. Ο άνδρας πάνω στο φουσκωτό βλέπει τον πρόσφυγα που κολυμπά ανοιχτά του νησιού και τον προσεγγίζει για να τον παραλάβει. Ο πρόσφυγας ευχαρίστησε τον άνθρωπο που τον διέσωσε από τη θάλασσα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ρατσαμπούρι, Ταϊλάνδη. Ζωή πίσω από τα κάγκελα

EIKONES5

Ο μικρός ουρακοτάγκος γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο Ρατσαμπούρι της Ταϊλάνδης και θα ζήσει τη ζωή του πίσω από τα κάγκελα του κλουβιού του. Εκεί, μαζί με τη μαμά του, δεν θα γνωρίσει ποτέ την αίσθηση της ελευθερίας τη χαρά της ζωής στο φυσικό του περιβάλλον.

Αθήνα, Ελλάδα. Μολότοφ στην Τράπεζα της Ελλάδος

EIKONES6

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και αγνώστους στη διάρκεια της πρώτης γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Ιανουάριο που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλκούτα, Ινδία. Μοιράζουν ρύζι γιορτάζοντας την πρώτη πανσέληνο

EIKONES7

Ινδουιστές κρατούν ψηλά τα φουλάρια και τις ομπρέλες τους για να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το ρύζι που μοιράζεται στο φεστιβάλ Annakut στην Καλκούτα, κατά το οποίο γιορτάζεται η πρώτη μέρα της πανσελήνου. Εκτός από ρύζι, άλλα 55 είδη τροφίμων δίνονται στους προσκυνητές.

Χονγκ Κονγκ, Κίνα. Άστεγοι κοιμούνται στα McDonald’s

EIKONES9

Οι πελάτες των 24ωρων McDonald’s του Χονγκ Κονγκ μοιάζουν ατάραχοι όταν δίπλα τους κάθονται άστεγοι καταβεβλημένοι, που καταλήγουν να κοιμούνται στα τραπέζια. Το φαινόμενο είναι καθημερινό αφού δεκάδες άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στο ανοιχτό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας για να γλιτώσουν από το κρύο ή να ανακουφιστούν στις μεγάλες ζέστες, να φάνε αποφάγια ή απλώς να ξεκουραστούν από τη ζωή στους δρόμους.

Κανκούν, Μεξικό. Θέρετρα στην Καραϊβική πνίγονται από τα φύκια

EIKONES10

Μία γυναίκα μπαίνει στα νερά της θάλασσας του Κανκούν αφού όμως πρώτα περάσει πάνω από την αυτοσχέδια γέφυρα που έχει φτιαχτεί για να μην «μπλέκονται» οι λουόμενοι στα φύκια που καλύπτουν τις όχθες των παραλιών και σκεπάζουν ολοένα και περισσότερο ακτές. Θέρετρα και ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πιέζουν τις τοπικές αρχές να ξεκινήσουν μία μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καθαρισμού.

Χενάν, Κίνα. Επίδειξη της σχολής πολεμικών τεχνών Shaolin Tagou

EIKONES11

Μαθητές της σχολής πολεμικών τεχνών Shaolin Tagou σε μία εντυπωσιακή επίδειξη για την τελετή ίδρυσης μίας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιος πετά πέτρες στους Ισραηλινούς

EIKONES12

Ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής πετά πέτρες κατά ισραηλινών αστυνομικών χρησιμοποιώντας μία σφεντόνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη.