Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, πέντε στην πόλη Κέσουα, τρεις στη Δαμασκό και ένας στη Χομς, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στην Κέσουα, κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Εναντ Σουλεϊμάν μέλος της συριακής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από ένα τέμενος μετά την προσευχή της Παρασκευής: οι άνθρωποι διαδήλωσαν για μερικά λεπτά προτού οι δυνάμεις ασφαλείας ανοίξουν πυρ για να τους διαλύσουν, εξήγησε.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν είχε αναφερθεί σε έναν νεκρό και 9 τραυματίες στην Κέσουα.

Στη Δαμασκό, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή που βρίσκεται στην πόλη, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στη συνοικία Μπάρζεχ. Οι δυνάμεις ασφαλείας, που προσπάθησαν να διαλύσουν μία διαδήλωση που πραγματοποιούνταν με αίτημα την πτώση του καθεστώτος, αρχικά χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ.

Σύμφωνα με τον Αμπντελραχμάν η αστυνομία άνοιξε πυρ και στη Χομς, στην κεντρική Συρία, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου.