Μέχρι θανάτου έφαγε μία 23χρονη γυναίκα στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία έπασχε από μία σπάνια γενετική διαταραχή, που την έκανε να πεινάει διαρκώς. Η τραγική νεαρή γυναίκα, Κίρστι Ντέρι, δεν μπορούσε να σταματήσει να τρώει παρά το γεγονός ότι ήξερε ότι κάνει κακό στον εαυτό της.

Έπασχε από το σύνδρομο Prader-Willi Syndrome (PWS) – μία κληρονομική διαταραχή που σε κάνει να τρως υπερβολικά, με αποτέλεσμα θανατηφόρα παχυσαρκία όταν ο ασθενής φτάνει στην ενηλικίωση.

Η Κίρστι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ταφτς στις 20 Ιουλίου του 2013. Είχε δείκτη λίπους 42,1 όταν ένας φυσιολογικός ενήλικας έχει από 19 έως 25.

Μία εβδομάδα πριν πεθάνει, η Κίρστεν είχε γράψει στο Facebook: «Μιαμ! μιαμ! μιαμ! έφαγα φιλέτο με πατάτες και σαλάτα αντί για τσάι απόψε».

Η μητέρα της είπε στην αστυνομία ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν καταλάβαιναν την κατάσταση της κόρης της και δεν μπορούσαν να τη βοηθήσουν αρκετά.

Όπως διηγείται, αρχικά είχαν τοποθετήσει συναγερμούς στο ψυγεία και στα κουζινικά, όμως κάποια στιγμή έβγαλαν τους συναγερμούς χωρίς να ενημερωθεί η οικογένειά της.

Όταν την επισκέπτονταν δεν υπήρχαν υπάλληλοι, ενώ γρήγορα κατάλαβαν ότι η Κίρστι δεν είχε καμία ιδέα της μερίδας φαγητού. Το 2013, οι αλλαγές στο βάρος της ήταν παραπάνω από εμφανείς. Η μητέρα της διηγείται ότι τα πόδια της είχαν πρηστεί και με δυσκολία περπατούσε ή έβαζε παπούτσια.

Η μητέρα της υποστηρίζει ότι έπρεπε να τη βγάλουν από την κλινική, ωστόσο οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν έκαναν κάτι μέχρι που πέθανε.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι οι συναγερμοί αφαιρέθηκαν επειδή την ενοχλούσαν, όμως η μητέρα της επιμένει ότι το προσωπικό θα μπορούσε να την έχει βοηθήσει περισσότερο.

Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι η Κίρστι φαινόταν ότι μπορούσε να αποφασίζει για τον εαυτό της, όμως στην πραγματικότητα δεν μπορούσε, καθώς ήταν ικανή να φάει μέχρι θανάτου. Και προσθέτει ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί την καταδίκασαν σε θάνατο.

Οι λεπτομέρειες για τη ζωή και το θάνατο της άτυχης Κίρστι αποκαλύπτονται τώρα στη δίκη της και έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ως αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα και ειδικοί λένε ότι η ιστορία της αποκαλύπτει πολλά για αυτή την κατάσταση που δεν είναι ευρέως γνωστή, το PWS, που κάνει τους ανθρώπους να μην έχουν καμία αίσθηση των ποσοτήτων φαγητών που καταναλώνουν.