Ένας πατέρας συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα, γιατί δολοφόνησε την 18χρονη κόρη του, θεωρώντας «ντροπή» ότι εμφανίστηκε σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media.

Το περιστατικό έγινε στο Πακιστάν και η δολοφονία διαπράχθηκε στην κοιλάδα Κόλαϊ-Πάλας, όταν ο άνδρας πυροβόλησε τη γυναίκα.

Οι συγγενείς είχαν ζητήσει επίσης να θανατωθεί για λόγους τιμής η φίλη της 18χρονης που εμφανιζόταν μαζί της στη φωτογραφία, αλλά αυτήν την έσωσε η αστυνομία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο πατέρας της, ο οποίος ονομάζεται Αρσλάν Μοχσίν, και τρεις συγγενείς συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μασούντ Χαν στο Reuters, προσθέτοντας ότι επίκεινται κι άλλες συλλήψεις.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες γυναίκες στο Πακιστάν πέφτουν θύματα εγκλημάτων τιμής, τα οποία διαπράττουν συγγενείς τους που ισχυρίζονται ότι ενεργούν για την υπεράσπιση της τιμής της οικογένειας, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνήθως σε βαθιά συντηρητικές αγροτικές περιοχές της χώρας.

Η δημοσίευση φωτογραφιών γυναικών θεωρείται θέμα ταμπού στις περιοχές στις οποίες ζουν φυλές.