Σάλο έχουν προκαλέσει τα πλάνα που δείχνουν τον βασανισμό ενός ταύρου, με τα κέρατά του να καίγονται σε δρόμο της Ισπανία. Το αποτρόπαιο θέαμα πυροδότησε εκκλήσεις για απαγόρευση της παράδοσης των ταυρομαχιών. Το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), δείχνει έναν λευκό ταύρο να εμφανίζεται τρομαγμένος καθώς οι ντόπιοι τον σέρνουν σε έναν δρόμο στη Βαλένθια.

Το ζώο φαίνεται να έχει δεμένα ξύλα στα κέρατά του, τα οποία καίγονται. Ένας ταύρος με φλεγόμενα κέρατα είναι γνωστός ως «toro embolado» – ή «ταύρος με μπάλες» – και είναι ένα θέαμα που μπορεί κανείς να δει σε πολλές ισπανικές πόλεις κατά τη διάρκεια αγώνων ταυροδρομίας. Σε αυτήν την «εορταστική δραστηριότητα» (όπως θεωρούν ορισμένοι ντόπιοι το «toro embolado») μπάλες με εύφλεκτο υλικό ή πυρσοί δένονται στα κέρατα του ζώου, το οποίο κατόπιν αφήνεται ελεύθερο στον δρόμο με τους συμμετέχοντες να προσπαθούν να το αποφύγουν, μεταδίδει η Daily Mail.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η PETA ο τρομοκρατημένος ταύρος εμφανίζεται να ανεβοκατεβάζει με δύναμη το κεφάλι του προσπαθώντας να σβήσει τις φωτιές στα κέρατά του, ενώ στη συνέχεια πέφτει πάνω σε ένα δέντρο με το κεφάλι, και εμφανίζεται να σφηνώνει εκεί.

Στη συνέχεια, ένας νεαρός άνδρας τον πιάνει από την ουρά και αρχίζει να τον τραβάει για να «ξεκολλήσει». Οι ντόπιοι συνεχίζουν έπειτα να σέρνουν το άτυχο πλάσμα στον δρόμο, ενώ παρακολουθούν δεκάδες θεατές. «Δείτε πόσο τρομοκρατημένος είναι ο ταύρος. Αυτή η αποτρόπαια παράδοση δεν είναι παρά αδικαιολόγητη βία και πρέπει να απαγορευτεί», γράφει η PETA στην ανάρτησή της.

Μια δεύτερη ανάρτηση από την ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Animalist Party With the Environment (PACMA) επικρίνει επίσης την παράδοση, η οποία έχει προκαλέσει αυξανόμενες διαμάχες και διαμαρτυρίες τα τελευταία χρόνια, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν ότι είναι ένα βάναυσο και αναχρονιστικό γεγονός, κακοποίησης ζώων.

Η ανάρτηση έγραφε: «Εθνική ντροπή. Αυτός ο ταύρος ήταν σε κατάσταση σοκ στο δημοφιλές φεστιβάλ του Puzol της Βαλένθια, στις 7 Σεπτεμβρίου. «Έφυγε από τους πάγκους αναστατωμένος, μπερδεύτηκε και παραπατούσε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, όπου υπήρχαν και ανήλικοι. Επιπλέον, ανάγκασαν τον ταύρο να κινηθεί τραβώντας την ουρά του. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή την κακομεταχείριση ξανά και ξανά στις πόλεις μας».