Η άνοιξη είναι ήδη εδώ, και το ίδιο ισχύει και για μια νέα σειρά από τάσεις ομορφιάς. Μάθετε, λοιπόν, για τις τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας την άνοιξη του 2022, για τις οποίες οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν.

Απλοποιημένες Ρουτίνες

Περιποίηση δέρματος

Η υπερβολική χρήση προϊόντων και εργαλείων ομορφιάς ανήκει στο παρελθόν, λέει στο Bustle η Δρ. Marisa Garshick, M.D., δερματολόγος στο MDCS Dermatology. «Η έκρηξη της φροντίδας του δέρματος οδήγησε τους ανθρώπους στην “κατάχρηση” της φροντίδας του δέρματος, η οποία διαταράσσει τον φραγμό του δέρματος και το φυσικό μας μικροβίωμα», τονίζει.

«Τώρα βλέπω περισσότερους ανθρώπους να έρχονται στο ιατρείο μου με αντιδράσεις ή επιδεινούμενες δερματικές παθήσεις. Όσο περισσότερη έκθεση σε περιττά συστατικά, τόσο περισσότερες πιθανότητες ευαισθητοποίησης που οδηγούν σε εξανθήματα και εξάρσεις». Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι ελαχιστοποιούν τις ρουτίνες ομορφιάς τους, επιλέγοντας να χρησιμοποιούν προϊόντα πολλαπλών χρήσεων αντί για δώδεκα διαφορετικούς ορούς και κρέμες.

Προϊόντα με νιασιναμίδη

Κρέμα προσώπου

Καθώς οι άνθρωποι απλοποιούν τις ρουτίνες ομορφιάς τους, θα διασφαλίζουν, επίσης, ότι αυτά τα λιγότερα σχήματα επικεντρώνονται στην προστασία του δερματικού φραγμού τους, προσθέτει η Garshick. Εξαιτίας αυτού, προβλέπει τη νιασιναμίδη ως ένα προϊόν σούπερ σταρ που πρέπει να γνωρίζετε για την περιποίηση του δέρματος που συναντάται σε όλο και περισσότερες φόρμουλες. «Αυτό το συστατικό ενσωματώνεται για τις πολλές διαφορετικές χρήσεις του για να καταπραΰνει το δέρμα, να καταπραΰνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα, να μειώσει την υπερμελάγχρωση και να υποστηρίζει τον φραγμό του δέρματος», λέει στο Bustle.

«Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα». Καθώς η επιδερμίδα σας προετοιμάζεται για τη μετάβαση μεταξύ των εποχών, η Garshick σημειώνει ότι η αντιφλεγμονώδης ικανότητα της νιασιναμίδης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ήρεμο και σφριγηλό.

Περιποίηση λαιμού και γνάθου

Αυτή και την επόμενη σεζόν θα παρατηρηθεί επίσης μια άνοδος στη θεραπεία του λαιμού και της γραμμής του σαγονιού -κάτι που δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι γίνεται ήδη μεγάλος λόγος στο TikTok.

«Οι άνθρωποι ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στο Zoom βλέποντας τον εαυτό τους στην οθόνη ή κοιτάζοντας κάτω τα τηλέφωνά τους. Με αυτό, παρατηρούν περισσότερη χαλαρότητα του δέρματος και λεπτές γραμμές γύρω από το λαιμό», λέει η Garshick. Έτσι, προβλέπει αύξηση στη χρήση ειδικών κρεμών και λαδιών για το λαιμό και τη γνάθο, καθώς και διαδικασίες στο ιατρείο -σκεφτείτε την επανόρθωση με λέιζερ, το microneedling και τη ραδιοσυχνότητα.

Ρετινόλη για το σώμα

Γυναίκα με κρέμα στο πρόσωπο

Σύμφωνα με το Bustle, η άνοιξη θα προσφέρει, επίσης, μια ευκαιρία να επεκταθεί η εστίαση της φροντίδας του δέρματος πέρα ​​από το πρόσωπο. Ενώ η περιποίηση σώματος έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία δύο χρόνια, το Bustle κάνει λόγο για μια ιδιαίτερη έκρηξη στις ρετινόλες σώματος -ειδικά καθώς οι περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται για την περιποίηση του δέρματος στο λαιμό τους όπως ακριβώς στο πρόσωπό τους.

«Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σημασία της φροντίδας όλου του δέρματός τους, όχι μόνο του προσώπου τους, για να διατηρήσουν την υγεία του δέρματός τους», λέει η Garshick. Και, φυσικά, τα οφέλη της ρετινόλης εξακολουθούν να ισχύουν για το ντεκολτέ και τα άκρα, καθώς λειτουργεί για να λειαίνει το δέρμα και να τονώνει το κολλαγόνο ενώ καταπολεμά και τα μαύρα στίγματα.

foundation

Περιποίηση δέρματος μέσω του μακιγιάζ

Το γυναικείο site κάλο λόγο, τέλος, και για μια άνοδο στο μακιγιάζ που λειτουργεί και ως περιποίηση δέρματος. «Τα καλλυντικά που λειτουργούν μόνο σε επιφανειακό επίπεδο είναι εκτός μόδας», εξηγεί η ειδικός στο Bustle. Ως εκ τούτου, βλέπει μια έκρηξη στα προϊόντα μακιγιάζ που έχουν διαμορφωθεί με συστατικά που τονώνουν το δέρμα που σας επιτρέπουν να φροντίζετε την επιδερμίδα σας καθώς αποκτάτε κάλυψη. «Οι άνθρωποι μειώνουν το βαρύ μακιγιάζ και μαθαίνουν να φροντίζουν το δέρμα τους, επομένως η τάση της φυσικής εμφάνισης του δέρματος είναι εδώ», λέει, επισημαίνοντας την αύξηση στις καθαρές φόρμουλες μακιγιάζ που λειτουργούν ως περιποίηση δέρματος και προσφέρουν μια ελάχιστη αλλά βελτιστοποιημένη λάμψη.