Για να διατηρήσετε τα ρούχα σας φρέσκα και καθαρά υπάρχει ένα κόλπο στο TikTok που έχει άμεσα αποτελέσματα, σύμφωνα και με τις κριτικές που έχει αποσπάσει. Πρωτίστως, όμως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ίδιο το πλυντήριό σας είναι καθαρό.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google, λοιπόν, είναι αρκετή για να βρείτε πολλούς τρόπους για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Το Family Handyman, για παράδειγμα, αναφέρει το housedigest.com, επισημαίνει ότι το πλυντήριο πρέπει να καθαρίζεται κάθε μήνα με κύκλο καθαρισμού (αν περιλαμβάνεται στο πλυντήριό σας) ή/και κύκλο χλωρίνης.

Πλυντήριο ρούχων

Επίσης, δεν πρέπει να παραμελείτε τα ελαστικά στεγανοποιητικά στην πόρτα καθώς προσελκύουν μούχλα. Πιθανότατα θα συναντήσετε μια ποικιλία προϊόντων καθαρισμού για να χρησιμοποιήσετε και στο πλυντήριό σας, από ξύδι μέχρι μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του συρταριού απορρυπαντικού -ένα στοιχείο που συχνά παραβλέπεται. Τα νέα είναι ευχάριστα, ωστόσο, καθώς η tiktoker Chantel Mila έχει δημοσιεύσει ένα απίστευτο hack για τον καθαρισμό του συρταριού απορρυπαντικού στο πλυντήριό σας που θα κάνει τα ρούχα σας να μυρίζουν υπέροχα μετά από κάθε πλύση.

Πλυντήριο ρούχων

TikTok: Το απίστευτο κόλπο που θα κάνει τα ρούχα σας να μυρίζουν πάντα υπέροχα

Η Chantel Mila είναι μια χρήστης του TikTok που συνήθως δημοσιεύει «συμβουλές για το σπίτι» με τα βίντεό της να προσελκύουν πολλή προσοχή, κερδίζοντας χιλιάδες likes μόλις τα δημοσιεύσει. Σε ένα από αυτά, λοιπόν, η μαμά δύο μικρών παιδιών έδειξε στους ακολούθους της πώς να καθαρίζουν σωστά το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου για να διασφαλίσουν ότι ένα βρώμικο συρτάρι δεν συμβάλλει και στα λιγότερο καθαρά ρούχα.

Αρχικά, η tiktoker αφαιρεί το συρτάρι απορρυπαντικού από το πλυντήριο και στη συνέχεια το τοποθετεί σε ένα νεροχύτη γεμάτο ζεστό νερό για να μουλιάσει. Αν και η Mila δεν διευκρινίζει για πόση ώρα, θα πρέπει να είναι αρκετή έτσι ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα σαπουνιού που μπορεί να έχουν κολλήσει στα διάφορα σημεία του συρταριού.

@mama_mila_

When was the last time you deep cleaned your detergent drawer? 🌿 #cleantok #cleaningtiktok

♬ INFERNO – Sub Urban & Bella Poarch

Το επόμενο βήμα είναι να τρίψετε το συρτάρι με μια βούρτσα, φροντίζοντας να καθαρίσετε κάθε γωνιά του. Μόλις ολοκληρώστε τη διαδικασία ακολουθεί το καθάρισμα της υποδοχής στο πλυντήριο όπου βρίσκεται το συρτάρι, το οποίο η tiktoker τρίβει με ένα βασικό σπρέι καθαρισμού σπιτιού και μια βούρτσα. Μόλις τα πάντα είναι καθαρά, το συρτάρι μπορεί να επιστραφεί στο πλυντήριο. Η Mila επισημαίνει ότι αυτή η μέθοδος καθαρισμού αντιμετωπίζει τυχόν μούχλα, μπλοκαρίσματα και υπολείμματα σαπουνιού που μπορούν να συμβάλουν στο να μην μυρίζουν φρεσκάδα τα ρούχα όταν βγαίνουν από το πλυντήριο.