Έχετε περιορισμένο χρόνο μέσα στην ημέρα, αλλά έντονη την επιθυμία για άσκηση; Παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο διάρκειας, το μεγαλύτερο, 15 λεπτών και ασκηθείτε από το σπίτι ξεκινώντας την ημέρα σας με τον πιο αναζωογονητικό τρόπο.

Μην ξεχνάτε ότι μια μελέτη του 2018 από το Journal of American Heart Association, σύμφωνα με το goodhousekeeping.com, διαπίστωσε ότι οι σύντομες ασκήσεις 10 λεπτών «μέτριας έως έντονης» προσπάθειας μπορούν να είναι εξίσου ευεργετικές για τη γενική υγεία σας όσο και οι μεγαλύτερες διάρκειας προπονήσεις.

Αφρικανικός χορός

Η Kukuwa είναι καθηγήτρια αφρικανικού χορού και πολιτισμού και είναι εκπληκτικό το πώς συνδύασε το πάθος της με το fitness. Αυτό το βίντεο θα σας κάνει να χαμογελάτε για 15 λεπτά ακόμη κι αν δεν μπορείτε να μπείτε αμέσως στο ρυθμό των Afrobeat κινήσεων. Παρακολουθώντας το και συμμετέχοντας κι εσείς από το σπίτι σας, σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση και αυτά τα 15 λεπτά θα περάσετε τον χρόνο σας ευχάριστα.

Γιόγκα

Η γιόγκι Dianne Bondy παρουσιάζει ένα σετ ασκήσεων που στοχεύουν στον κορμό, τους γοφούς, τα πόδια, τους ώμους, τα χέρια και πολλά άλλα. Δεδομένου ότι αυτό το βίντεο είναι σύντομο -διαρκεί μόλις 10 λεπτά- δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την Bondy να δώσει έναν τόνο εναλλακτικών επιλογών κίνησης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ασκήσεις που μπορεί να είναι πολύ έντονες για ευαίσθητες αρθρώσεις. Αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες της γιόγκα, λοιπόν, και μην ξεχνάτε ποτέ να αναπνέετε.

Αεροβικό Tabata

Το Tabata είναι μια μορφή διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (γνωστής και ως HIIT) που εναλλάσσει 20 δευτερόλεπτα άσκησης με 10 δευτερόλεπτα ανάπαυσης. Δεν είναι για τους «αδύναμους», λέει η Coach Crystal, αλλά σίγουρα κάνει εξαιρετική δουλειά. Η Crystal ξεκινάει με προθέρμανση και στη συνέχεια εξηγεί τις κινήσεις πριν τις κάνετε. Ωστόσο, δεν κάνει τροποποιήσεις, οπότε αν είστε σχετικά αρχάριες στη γυμναστική, προτιμήστε να παρακολουθήσετε μία φορά το βίντεο νωρίτερα, ώστε να εξοικειωθείτε με τις ασκήσεις.

Ενδυνάμωση χεριών

Εάν θέλετε να εστιάσετε στα χέρια σας, το συγκεκριμένο βίντεο είναι εξαιρετικό για να ενδυναμώσετε τους ώμους, ακόμη και το πάνω μέρος της πλάτης σας. Εάν υποφέρετε από τραυματισμό στο πόδι, μπορείτε ακόμη και να κάνετε καθεμία από τις ασκήσεις από καθιστή θέση. Και μπορεί η συγκεκριμένη προπόνηση να μην είναι μία από εκείνες τις εκρηκτικές καρδιαγγειακής άσκησης που σας κόβουν την αναπνοή, αλλά σίγουρα θα αισθανθείτε τα χέρια σας να καίνε όταν το ρολόι φτάσει τα 15 λεπτά.