Αν την συγκεκριμένη περίοδο, και μετά από όλα αυτά που βιώνουμε με την νέα πραγματικότητα της πανδημίας, νιώθετε άγχος, σίγουρα δεν είστε οι μόνες. Ευτυχώς, η γιόγκα είναι ένα υπέροχο «εργαλείο» σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το mindbodygreen.com, η έρευνα δείχνει ότι αυτή η πρακτική μυαλού- σώματος υποστηρίζει την ψυχική υγεία και μπορεί ακόμη και να ανακουφίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Μια πρακτική που εφαρμόζει και η Νικόλ Κίντμαν, προκειμένου να διατηρείται σε τέλεια φόρμα.

Μία σειρά από εύκολες διατάσεις και επανορθωτικές πόζες γιόγκα, λοιπόν, είναι αρκετές για να σας βοηθήσουν να συντονιστείτε με αυτό που χρειάζεται το σώμα σας, να κάνετε ένα διάλειμμα από το άγχος και, φυσικά, να αποκαταστήσετε την ευεξία σας.

Αγκαλιά γόνατου και στρετσάρισμα

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα σε ένα στρώμα γυμναστικής. Στην συνέχεια λυγίστε το ένα γόνατο και αγκαλιάστε το στο στήθος σας. Στη συνέχεια τεντώστε το ίδιο πόδι και τραβήξτε το προς το σώμα σας, λυγίστε και πάλι και στρίψτε στο πλάι (προς το ελεύθερο πόδι).

Τέντωμα κορμού

Καθίστε οκλαδόν στο στρωματάκι σας, διπλώστε τον κορμό σας πάνω από τα πόδια σας και τεντώστε τα χέρια σας μπροστά και όσο πιο μακριά μπορείτε. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα χέρια σας στη δεξιά πλευρά του σώματός σας για ένα ωραίο τέντωμα. Επαναλάβετε και προς την αριστερή πλευρά.

Τέντωμα λαιμού

Ξεκινήστε σε καθιστή θέση οκλαδόν στο στρώμα σας και φέρτε τα χέρια σας πίσω από το λαιμό. Τραβήξτε απαλά το κεφάλι σας προς τα εμπρός, για να δώσετε στο λαιμό σας ένα ωραίο τέντωμα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και αφήστε το κεφάλι σας να πέσει πίσω, κρατώντας το σφιχτά με τα χέρια σας.

Τέντωμα χεριών σε καθιστή θέση

Ελάτε σε καθιστή θέση στο στρώμα σας, με τα πόδια τεντωμένα μακριά (λυγίστε τα γόνατά σας εάν σας είναι πιο εύκολο). Τεντώστε τα χέρια σας προς τα πάνω και στη συνέχεια σκύψτε μέχρι το κεφάλι σας να φτάσει στα γόνατα. Αφήστε τα χέρια σας να διπλωθούν στα πόδια σας και μείνετε στην ίδια θέση για μερικές ανάσες.