Όλοι περιμένουν οι κόποι και ο ιδρώτας τους να αποδίδει καρπούς όταν γυμνάζονται, επιδιώκοντας να αποκομίζουν το 100% από την προσπάθειά τους.

Και εδώ έχουμε σύμμαχο την επιστήμη, που συμβάλλει με τη σειρά της σε ακόμα αποδοτικότερες τεχνικές φυσικής δραστηριότητας.

Μία από αυτές μας λέει πως το καλύτερο συνοδευτικό της γυμναστικής είναι το μασάζ. Το μασάζ μετά την άσκηση δεν είναι απλώς κάτι ωραίο, αλλά διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην ίδια τη γυμναστική.

Όπως κατέληξε σχετική μελέτη καναδικού πανεπιστημίου, το μασάζ μετά τη γυμναστική επιδρά στα γονίδια των μυϊκών κυττάρων, ωθώντας τα να μειώνουν τη φλεγμονή και να αυξάνουν τους αριθμούς των μιτοχονδρίων, τα οποία βοηθούν στην ανάκαμψη του οργανισμού μετά την άσκηση.

Το σημαντικό χαρακτηριστικό εδώ είναι ότι οι μύες δεν γυμνάζονται όσο το σώμα είναι σε φυσική δραστηριότητα, αλλά το κάνουν μεταξύ των περιόδων γυμναστικής, όσο το σώμα χαλαρώνει, επανέρχεται στους φυσιολογικούς του ρυθμούς και ανταποκρίνεται στη δραστηριότητα.

«Το μασάζ διευκολύνει πολύ αυτή τη διαδικασία», αποκάλυψε στο περιοδικό Time ο Anthony Wall, διευθυντής του American Council on Exercise.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο