Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να κρεπάρουν τα μαλλιά τους επειδή πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα δε θα είναι και τόσο ικανοποιητικά. Ο κομμωτής των διασήμων Nathaniel Hawkins δίνει συμβουλές για το σωστό κρεπάρισμα που θα δώσει όγκο στα μαλλιά και θα μας χαρίσει εντυπωσιακές εμφανίσεις.

1. Ξεκινήστε με τα σωστά προϊόντα
Χρησιμοποιήστε μία βούρτσα από φυσικές τρίχες, κατά προτίμηση αγριογούρουνου, για να χτενίσετε τα μαλλιά σας. Οι τρίχες αυτές λειαίνουν τα μαλλιά αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν την απαραίτητη τριβή όταν χτενίζεστε.

2. Στο ντους
Αν σκοπεύετε να κρεπάρετε τα μαλλιά σας, μη χρησιμοποιήσετε conditioner ή κάποιο άλλο προϊόν με βάση τη σιλικόνη στα μαλλιά γιατί αυτό θα αποτρέψει τις τρίχες από το να κλειδώσουν στην υφή.

3. Η προετοιμασία

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, ψεκάστε ένα σπρέυ αλατόνερου στις ρίζες. Το σπρέυ αλατόνερου μπορείτε να το εφαρμόσετε και σε στεγνά μαλλιά, απλά επειδή είναι ένα προϊόν με βάση το νερό θα πρέπει μετά να στεγνώσετε εκ νέου τα μαλλιά σας.
Αφού λοιπόν τα ψεκάσετε με σπρέι αλατόνερου, εφαρμόστε την κρέμα styling ή τον αφρό της επιλογής σας για να δώσετε όγκο. Αν σχεδιάζετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας, μην ισιώσετε και τις ρίζες γιατί το κρεπάρισμα δε θα κρατήσει.

4. Η εργασία με τα χέρια
Όταν τα μαλλιά σας στεγνώσουν εντελώς, πάρτε μία μικρή τούφα, κρατήστε τη σφιχτά και προς τα πίσω μακριά από το κεφάλι σας και ξεκινήστε το κρεπάρισμα. Συνεχίστε με κάθε μία τούφα ξεχωριστά για όλα τα μαλλιά.

5. Επαναλάβετε
Κρεπάρετε την κάθε τούφα περίπου 3 φορές προτού να ενώσετε τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε την ειδική χτένα για να εξομαλύνετε το κρεπάρισμα και με τη μυτερή της μεταλλική άκρη δώστε στα μαλλιά σας το σχήμα που επιθυμείτε.

6. Κάντε το να διαρκέσει

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε λακ που βρίσκεται σε μεταλλικό αεροστεγές δοχείο και δεν περιέχει νερό στη σύστασή της. Αν η λακ περιέχει νερό και την ψεκάζετε πολύ κοντά στα μαλλιά σας, τότε το μόνο που καταφέρνετε είναι να τους επιστρέφετε την υγρασία και να τα κάνετε να φριζάρουν. Κρατήστε τη λακ αρκετά εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας και ψεκάστε στη διεύθυνση που θέλετε να σταθούν.

7. Τελική πινελιά
Για έξτρα λάμψη και κράτημα, τελειώστε ψεκάζοντας με ένα σπρέι που δίνει λάμψη στα μαλλιά.

Πηγή: Beautetinkyriaki.gr