Συνεχίζοντας να εκπλήσσει στα 52 της χρόνια με τις λαμπερές εμφανίσεις και την αξιοζήλευτη σιλουέτα της, η λατίνα σταρ ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη υγιεινή διατροφή κατά την καθημερινότητα της, ώστε να μπορεί να «υπερηφανεύεται» για το αψεγάδιαστο σώμα της. Η συγκεκριμένη διατροφή της συμπεριλαμβάνει κάποια «πρέπει» και «μη», τα οποία η λαμπερή τραγουδίστρια ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία για να μπορεί να επιτύχει την ισορροπία που η ίδια επιθυμεί.

Τα «Πρέπει»

Ένα από τα πράγματα, λοιπόν, που η Τζένιφερ Λόπεζ υποστηρίζει διακαώς είναι η κατανάλωση νερού. Η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική για την J-Lo και την πολυάσχολη ζωή της, όπως για όλους μας. Η σταρ ενυδατώνεται συνεχώς, σε σημείο που λέγεται ότι πίνει σχεδόν επτά ποτήρια νερό κάθε μέρα! Με αυτόν τον τρόπο, καθαρίζει το σώμα της και το προετοιμάζει για να ασκηθεί.

Επίσης, εστιάζει τη διατροφή της σε λαχανικά, πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Μάλιστα, οι πηγές πρωτεΐνης της περιορίζονται στο μοσχαρίσιο κρέας που τρέφεται με χόρτο, γαλοπούλα λευκού κρέατος, ασπράδια αβγών και στήθος κοτόπουλου, τις οποίες καταναλώνει έως και τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Τέλος, η επιλογή σύνθετων υδατανθράκων είναι πολύ αποτελεσματική και σοφή, καθώς τα τρόφιμα που τους περιέχουν συνήθως είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες. Με άλλα λόγια, αναζητά επιπλέον υγιεινές επιλογές όπως κινόα, καστανό ρύζι και γλυκοπατάτες που παρέχουν στο σώμα της τους απαραίτητους υδατάνθρακες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Τα «Μη»

Δύο ποτά που απαγορεύονται από τη ζωή της Λόπεζ είναι το αλκοόλ και ο καφές. Το πρώτο είναι πολύ πλούσιο σε θερμίδες και αυξάνει την επιθυμία για πρόχειρο φαγητό, δύο πράγματα που η δημοφιλής τραγουδίστρια προσπαθεί ενεργά να αποφύγει. Από την άλλη η καφεΐνη στη ζωή της J-Lo αντικαθίσταται με λίγο καφέ ντεκαφεϊνέ το πρωί, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες.

Άλλες επιλογές που απαγορεύονται από την αυστηρή διατροφή της είναι τα επεξεργασμένα και τηγανισμένα τρόφιμα. Αυτές είναι ισχυρές πηγές θερμίδων και ανθυγιεινών λιπών, οι οποίες οδηγούν σε αύξηση βάρους και δεν είναι εύκολο να καεί ανεξάρτητα από το πόσο ασκείστε. Αντιθέτως, η J-Lo τρώει καθαρά και οργανικά, με έμφαση στα μη επεξεργασμένα συστατικά. Ακόμη και το πρόχειρο φαγητό ή τα ανθυγιεινά σνακ αντικαθίστανται με έξυπνα σνακ, όπως λαχανικά και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.