Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να αποκτήσετε χρυσαφένιες ανταύγειες, χωρίς απαραίτητα να καταφύγετε σε χημικά προϊόντα που καταστρέφουν τα μαλλιά σας.

Λεμόνι

Το πιο γνωστό φυσικό ξανθυντικό είναι το λεμόνι. Ανακατέψτε 1/4 φλ. χυμό λεμονιού με 3/4 φλ. νερό σε ένα μπουκάλι-σπρέι. Ψεκάστε με το μείγμα αυτό τα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 2 ώρες. Προσπαθήστε τουλάχιστον τα 30΄απο αυτόν τον χρόνο να καθίσετε στον ήλιο και μετά λουστείτε. Μην ξεχάσετε το μαλακτικό μετά το λούσιμο, γιατί το λεμόνι μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας.

Ελαιόλαδο

Είναι ήδη γνωστό ότι το ελαιόλαδο ενυδατώνει τα μαλλιά, αυτό που ίσως όμως δεν ξέρετε είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό ξανθυντικό. Απλώστε αρκετή ποσότητα στα μαλλιά σας και καθίστε στον ήλιο για 1 ώρα. Λούστε τα μαλλιά σας. Επαναλάβετε την διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χαμομήλι

Αποκτήστε διακριτικές, χρυσαφένιες ανταύγειες με χαμομήλι. Βράστε ένα φλιτζάνι χαμομήλι και αφήστε το να κρυώσει τελείως. Απλώστε το χαμομήλι σε λουσμένα μαλλιά και μείνετε κάτω από τις ακτίνες του ήλιου για 1 ώρα. Επαναλάβετε την διαδικασία μέρα παρά μέρα μέχρι να φτάσετε στο αποτέλεσμα που θέλετε.

Μέλι

Το μέλι χαρίζει λαμπερές, ξανθές ανταύγειες. Απλώστε μέλι σε λουσμένα και σκουπισμένα μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 2 ώρες. Μετά λούστε τα μαλλιά σας και ξεβγάλετε πολύ καλά.

Μπύρα

Οι ξανθές μπύρες χαρίζουν φυσικές ξανθές ανταύγειες στα μαλλιά. Αδειάστε 4 μπουκάλια ξανθής μπύρας σε μία λεκάνη και βουτήξτε μέσα τα μαλλιά σας για λίγα λεπτά. Καθίστε 1 ώρα στον ήλιο και στην συνέχεια λουστείτε. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: labellissima.gr