Τίποτα δεν είναι χειρότερο από τα τέλεια, μακριά μαλλιά σου, να δείχνουν άτονα και χωρίς όγκο. Ακόμα και χωρίς σεσουάρ, σπρέι μαλλιών ή σίδερο για κατσάρωμα, τα πλούσια μαλλιά με όγκο, δείχνουν εκπληκτικά.

Διαβάστε πώς μπορείτε να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά, όταν η τρίχα είναι λεπτή και τα μαλλιά ίσια;

Το σωστό κούρεμα

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λεπτά, πρέπει να τα κουρέψεις σε ένα μήκος. Έτσι θα δείχνουν πιο πλούσια και γεμάτα. Τα διαφορετικά μήκη ή το έντονο φιλάρισμα σε λεπτή τρίχα, θα κάνει τα μαλλιά να δείχνουν ακόμα πιο άτονα.

Αντίθετα, η πολύ χοντρή τρίχα στα μαλλιά επιβάλλει το φιλάρισμα που θα δώσει όγκο ειδικά στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Aν τα μαλλιά σου είναι λεπτά και εύθραυστα θα δείχνουν και πιο άτονα. Οπότε, φρόντιζε να καθαρίζεις τις άκρες κάθε τέσσερις, έως έξι εβδομάδες.

Το σωστό λούσιμο

Ένα σαμπουάν που δίνει όγκο και αφήνει καθαρά τα μαλλιά, μπορεί να ξαναδώσει στο τριχωτό της κεφαλής σου τον όγκο που του λείπει. Αν τα μαλλιά σου λαδώνουν μέσα σε μια ημέρα, άλλαξε σαμπουάν. Ταυτόχρονα απόφυγε να χρησιμοποιείς κοντίσιονερ και μαλακτικό στη ρίζα και μην χρησιμοποιείς πολλά διαφορετικά σαμπουάν σε ένα λούσιμο.

Αν έχεις χρόνο, κάνε μασάζ στα μαλλιά σου ανάμεσα στα 3 «χέρια» λουσίματος που πρέπει να εφαρμόσεις. Το μασάζ στη ρίζα θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, επιτρέποντας στα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Έπειτα, μπορείς να πειραματιστείς με τα σαμπουάν που κυκλοφορούν για να βρεις εκείνο που σου ταιριάζει. Αν πρέπει να χρησιμοποιείς μαλακτικό ή σιλικόνη ή κάποιο σπρέι για το ξεμπέρδεμα (ναι, όσο πιο λεπτή η τρίχα, τόσο πιο εύκολα μπερδεύεται) εφάρμοσε το προϊόν στις άκρες και μόνο σε ποσότητα όση ορίζουν ακριβώς οι οδηγίες χρήσης. Ενδεικτικά, το μέγεθος φουντουκιού, να είναι τέτοιο και όχι μέγεθος μανταρινιού.

Το σωστό στέγνωμα

Βάλε αφρό στην ρίζα του κεφαλιού για έξτρα όγκο. Έπειτα, αναποδογύρισε τα μαλλιά σου και στέγνωσέ τα σε μεσαία δύναμη στο σεσουάρ δίνοντας έμφαση στις ρίζες. Μην αφήνεις, ειδικά τώρα το χειμώνα, να στεγνώνουν τα μαλλιά μόνα τους. Αν κοιμηθείς με νωπά μαλλιά, η λεπτή σου τρίχα θα δείχνει λαδωμένη μέχρι το πρωί.

Ταυτόχρονα, για περισσότερο όγκο, μην χτενίσεις και ξεμπερδέψεις τα μαλλιά στις ρίζες. Χτένισέ τα στις άκρες και κατόπιν στέγνωσέ τα πάλι αναποδογυρισμένα.

Προσοχή: φρόντισε το σεσουάρ να έχει την απόσταση που πρέπει από τα μαλλιά σου. Αν φέρεις το πιστολάκι πολύ κοντά, και θα τα κάψεις και θα διώξεις τον όγκο. Προτίμησες και το στέγνωμα με κρύο αέρα για έξτρα όγκο.

Όσο για τη βούρτσα σου, προτίμησε μια στρογγυλή βούρτσα με συνδυασμό φυσικής και νάιλον τρίχας.

Εφάρμοσε μια μάσκα για ενυδάτωση, επανόρθωση και όγκο

Υλικά: 1 αυγό και μισό κεσεδάκι γιαούρτι.

Χτυπάς το αυγό, προσθέτεις το γιαούρτι, ανακατεύεις και απλώνεις στα μαλλιά. Τυλίγεις τα μαλλιά σε πετσέτα και περιμένεις μισή ώρα. Ξεβγάζεις και επαναλαμβάνεις μια φορά κάθε δεκαπέντε ημέρες.

Και το χρώμα μετράει

Η βαφή μαλλιών και οι ανταύγειες κάνουν την τρίχα πιο σκληρή. Αυτό σημαίνει πως τα μαλλιά λαδώνουν με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με ό,τι συμβαίνει συνήθως. Μην ξεχνάς, πως μαλλιά λαδωμένα είναι ταυτόχρονα, μαλλιά άτονα.

Ταυτόχρονα, ένα πιο σκούρο χρώμα στη βάση με ανταύγειες στα άκρα ή εσωτερικά, θα δείξει άμεσα τα μαλλιά σου πιο πλούσια. Εσύ απλά, θα φροντίσεις να χρησιμοποιείς αρκετό μαλακτικό στις άκρες για να μην σκληρύνουν όπως και η ρίζα.

Πηγή: womenonly.gr