Ακόμη κι αν έχει φύγει το πάθος που είχατε στην αρχή της σχέσης σας με το σύντροφό σας, θα περιμένατε ότι ένα φιλί για καληνύχτα δεν θα ήταν κάτι «δύσκολο» όσο περνούν τα χρόνια.

Κι όμως έτσι είναι, λέει πρόσφατη έρευνα του Travelodge στην οποία συμμετείχαν 2.000 ζευγάρια.

Το 80% των ζευγαριών δεν αντέχει καν στην ιδέα να ακουμπά το σύντροφό του όταν πέφτει για ύπνο στο κρεβάτι, ενώ το 90% δεν ασχολείται καν με το να πει ένα «σ’ αγαπώ» πριν σβήσουν τα φώτα της κρεβατοκάμαρας.

Μάλιστα η «αποστολή ύπνος» είναι τόσο σημαντική που το 46% αυτών δήλωσε ότι κοιμάται με την πλάτη στραμμένη στο σύντροφό του.

Βέβαια, σύμφωνα με την ψυχολόγο και ειδική στις σχέσεις, Corrine Sweet, αυτό δεν είναι απαραίτητα τόσο κακό όσο ακούγεται.

Η στάση «πλάτη με πλάτη» στον ύπνο δείχνει αθωότητα και εμπιστοσύνη και, όπως λέει η ίδια, «η γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου δε “λέει” ψέματα».

«Μόλις εξασθενίσουν τα πρώτα κύματα πάθους, αναπόφευκτα τα ζευγάρια αυτό που αναζητούν είναι ένας καλός ύπνος και πολλές φορές η στάση “πλάτη με πλάτη” είναι η ιδανική» πρόσθεσε.

Μόλις το 1% των 2.000 ζευγαριών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι κοιμούνται αγκαλιά με τη γυναίκα να ξαπλώνει στο στέρνο του.

«Τα ζευγάρια αποκτούν συνήθειες στον ύπνο που ταιριάζουν στις προσωπικότητες και τις προσωπικές προτιμήσεις τους. Αν κάτι αλλάξει στον τρόπο που κοιμούνται αυτό μπορεί να προκαλέσει… “ανησυχία” στον έναν από τους δύο».