Όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, είναι λογικό το σπίτι να είναι «φορτωμένο» με πράγματα. Τόσα πολλά μάλιστα που στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να καταλάβετε τι αξίζει να κρατήσετε, τι να πετάξετε ή τι να δωρίσετε. Αλλά όσο δύσκολο κι αν είναι να αποφασίστε να πετάξετε την πρώτη -αλλά κουρελιασμένη πλέον- κουβερτούλα ή εκείνα τα πρώτα παιχνίδια, είναι προτιμότερο να τα ξεφορτωθείτε τώρα παρά σε 20 χρόνια. Είστε έτοιμοι να κάνετε το «ξεσκαρτάρισμα»; Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για καθαρίσετε το δωμάτιο του παιδιού σας πιο γρήγορα.

Παιχνίδια

Φανταστείτε τους εαυτούς σας ως γιαγιά και παππού με μια 5 – 6 κουτσούβελα να τρέχουν γύρω γύρω. Ποια από τα παιχνίδια που έχει τώρα το παιδί σας, αξίζει να κρατήσετε για δυο περίπου δεκαετίες; Τι να ξεφορτωθείτε:

  • Οτιδήποτε έχει σπάσει ή λείπει ένα κομμάτι.
  • Παιχνίδια με τα οποία δεν έχει παίξει το παιδί για περισσότερο από έξι μήνες. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν το συγκινεί πλέον ή έχει μεγαλώσει αρκετά για να παίζει με αυτό.
  • Τα διπλά παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να έχετε πανομοιότυπα φορτηγά ή κούκλες. Απλά δημιουργούν μεγαλύτερη ακαταστασία. Αν είναι σε καλή κατάσταση είναι μια πολύ ωραία κίνηση να τα δωρίσετε σε ένα άλλο παιδάκι.
  • Ήρωες παιχνιδιών. Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά σε μερικά χρόνια από σήμερα όλα τα παιχνίδια εμπνευσμένα από τη Frozen για παράδειγμα θα είναι ξεπερασμένα. Το καλύτερο είναι να μην ξοδεύετε πολλά χρήματα σε αυτή την κατηγορία παιχνιδιών γιατί η «τρέλα» σύντομα θα τελειώσει και τα παιδιά τους δεν θα τους ρίχνουν δεύτερη ματιά.
  • Οτιδήποτε λειτουργεί με μπαταρία. Έχουν υπηρετήσει τον σκοπό τους και ήρθε η ώρα να πείτε το οριστικό αντίο.

Τι πρέπει να κρατήσετε:

  • Τα παιχνίδια κατασκευασμένα από ξύλο. Διαρκούν για μια ζωή και παραμένουν σε σχετικά καλή κατάσταση.
  • Legos. Σίγουρα κάθε φορά που τα πατάτε στο χαλί, θα βρίζετε από μέσα σας αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι διαχρονικό παιχνίδι. Και καθώς τα παιδιά θα μεγαλώνουν ασχολούνται ακόμα περισσότερο μαζί τους.
  • Παιχνίδια-στολές. Μπορεί να πιάνουν χώρο αλλά τα παιδιά τα λατρεύουν όσο χρονών και να φτάσουν. Πριν επίσης πετάξετε τα παλιά καπέλα σας, τα φουλάρια, τα κοσμήματα και τα γάντια, δώστε τα παιδιά και αφήστε τη φαντασία τους να δουλέψει.
  • Αναμνηστικά. Το λούτρινο αρκουδάκι που δεν αποχωριζόταν το μωρό σας ακόμα και στον ύπνο του, αξίζει να το κρατήσετε για αναμνηστικό ακόμα και στην ενηλικίωση.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr