Σκούρες σκιές, eyeliner και πολλές στρώσεις μάσκαρα. Ή αλλιώς grunge makeup. Ή αλλιώς το μακιγιάζ που αγάπησε τόσο πολύ η νεολαία της δεκαετίας του ’90. Ήταν η εποχή που κυριαρχούσε η grunge μουσική, με το επιμελώς ατημέλητο look των rock stars να γίνεται ο χρυσός κανόνας για τους απανταχού εφήβους.

Δεν υπάρχουν πολλές τάσεις στο μακιγιάζ που να επιβιώνουν στο πέρασμα των χρόνων, όμως το αντισυμβατικό και «δραματικό» αποτέλεσμα που δημιουργεί το grunge makeup, με την έμφαση που δίνει στα smokey eyes, θα έχει πάντα απήχηση. Ξεκάθαρα δεν είναι για πρωινές εμφανίσεις.

Πώς θα πετύχετε το grunge makeup

Στο grunge makeup δίνουμε βάση στα μάτια και συμπληρώνουμε με ελαφρύ ρουζ και (αναλόγως τι θέλουμε) nude, καφέ ή σκούρο κόκκινο κραγιόν. Στα μάτια επιτρέπεται κάθε υπερβολή. Χοντρή γραμμή eyeliner, σκούρες καφέ έως και μαύρες σκιές, και τουλάχιστον 2 στρώσεις μάσκαρα για να φαίνονται extra έντονες οι βλεφαρίδες μας.

Τα κορίτσια του TikTok μας δείχνουν πώς θα το υιοθετήσουμε, ενώ παρακάτω θα βρείτε όλα τα προϊόντα ματιών που θα χρειαστείτε.

Soft grunge makeup

@daniellemarcan

kate moss, messy-worn in makeup > clean girl makeup for 2024. ib @Rowi @Natalie #makeup #beauty

♬ original sound – Classic Tunes 02

Bold grunge makeup

@marysherb

boo ⛓🔒🕷 #grunge #grungeaesthetic #grungemakeup #makeupaesthetic products used: @clinique foundation @toofaced concealer + eyeliner pencil @kaleidosmakeup contour palette, blush @realtechniquesofficial makeup sponge @clio_official_kr eyeliner @milkmakeup Cush mascara @elfyeah lipliner @aboutfacebeauty brow pencil

♬ original sound – BizzareEnigmas

Τα προϊόντα για το grunge makeup

Attica Beauty NYX Professional Makeup Slim Eye Pencil €5,29

Sephora Natasha Denona Mini Xenon – Palette yeux €29,50

Hondos Center Lancôme Idole Liner €30,96

Gallerie De Beauté Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils Radical €38,25