Γι’ αυτές τις φορές που σε πιάνει νευρικός κλονισμός σε δημόσιο χώρο και θες ένα μέρος να κλάψεις, να τα βγάλεις από μέσα σου, γι’ αυτές τις φορές υπάρχει η «ντουλάπα για κλάμα».

Την οποία εγκατέστησε πράγματι το Πανεπιστήμιο της Γιούτα στην κεντρική βιβλιοθήκη του Σολτ Λέικ Σίτι, εκεί που διαβάζουν οι φοιτητές για τις εξετάσεις τους.

«Ένα ασφαλές μέρος για τους στρεσαρισμένους φοιτητές» δηλαδή, μια ιδέα του σπουδαστή και καλλιτέχνη Nemo Miller που ενστερνίστηκε ολόψυχα η πρυτανεία.

fhduiohi1

Η παραμονή στην ντουλάπα περιορίζεται στα 10 λεπτά της ώρας και υποχρεωτικά ένας-ένας τη φορά, καθώς ο σκοπός της είναι η αποφόρτιση του σπουδαστή. Και πριν μπεις πρέπει να χτυπήσεις, μήπως διακόψεις τον νευρικό κλονισμό του προηγούμενου.

fhduiohi3

Υπάρχει όμως και κρυμμένος -και πιο ακαδημαϊκός- λόγος για την ύπαρξη της ντουλάπας, να συζητηθούν δημόσια τα περί ψυχικών νοσημάτων δηλαδή και πώς τα υποδέχεται η κοινωνία. Αλλά και τα περί «ασφαλών καταφυγίων» και αν το πανεπιστήμιο είναι ένα από αυτά, αποκρύπτοντας από τους φοιτητές του τις τρομακτικές κοινωνικές ανισότητες και τον σεξισμό και ρατσισμό που ελλοχεύουν έξω από αυτό…

fhduiohi2