Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το μυαλό πάντα να τρέχει έξω από τα στενά όρια ενός γραφείου, σε μέρη με θάλασσα και αμμουδιές. Και όταν η φαντασία μας καλπάζει μεταφερόμαστε σε μια ξαπλώστρα κάπου στην Καραϊβική, με ένα κοκτέιλ στο χέρι και βασικά αξεσουάρ μας το μαγιό και τις σαγιονάρες. Η ονειροπόληση κάπου εκεί διακόπτεται βίαια με μία σκέψη, τα οικονομικά μας. Γιατί τα μέρη που θα θέλαμε να πάμε κοστίζουν ακριβά, κάποια μάλιστα τόσο ακριβά που καταλήγουμε να κάνουμε διακοπές μόνο με τα… μάτια! Τα θέρετρα που ακολουθούν είναι για πολύ λίγους. Γι’ αυτούς που όταν τα χρήματα δεν είναι ζητούμενο, κάνουν όλο τον κόσμο προορισμό τους. Για όλους τους υπόλοιπους ευτυχώς που υπάρχει και το ίντερνετ!

Musha Cay, Μπαχάμες
Από 32.600 ευρώ/βραδιά (έως 24 άτομα) mushacay1 «Το πιο μαγικό μέρος διακοπών του πλανήτη». Έτσι έχει ονομάσει το Musha Cay στις Μπαχάμες ο ιδιοκτήτης του, ο πασίγνωστος μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο οποίος ξόδεψε 35 εκατομμύρια ευρώ για να ανακαινίσει το νησί και να το προσφέρει σε όποιον μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για μια διαμονή με πολυτέλεια άνευ ορίων. mushacay2
Οι πέντε ξενώνες που διαθέτει μπορούν να φιλοξενήσουν έως 24 καλεσμένους που μπορούν να κάνουν χρήση των γηπέδων, του υπαίθριου σινεμά, αλλά και να συμμετάσχουν σε καταδύσεις και κυνήγι θησαυρού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να να διαθέσεις 32.600 ευρώ για κάθε βραδιά που θα περάσεις στο νησί, περιλαμβανομένων και των γευμάτων!
Coco Prive Kuda Hithi island, Μαλδίβες
45.000 ευρώ/βραδιά (έως 8 άτομα) coco1 Η πολυτέλεια σε αυτό το ιδιωτικό νησί των Μαλδίβων ξεκινάει από τη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στο αεροδρόμιο. Από εκεί ένα γιοτ θα σας μεταφέρει σε έναν απομονωμένο παράδεισο, σε ένα μέρος που ο χρόνος σταματά. Αρκεί βέβαια να έχετε στη διάθεσή σας 45.000 ευρώ τη βραδιά για να μείνετε σε μία από τις έξι βίλες που υπάρχουν. coco2 Για την άνεση σας στο Coco Prive εργάζεται μια ομάδα 30 ατόμων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται σεφ που ετοιμάζει ό,τι τραβάει η όρεξή σας, δάσκαλος καταδύσεων, ακόμα και προσωπικός γιατρός. Κάτω από τους φοίνικες το μάτι θα χαθεί στο απέραντο γαλάζιο και τη λευκή άμμο που απλώνεται στα πόδια των λουόμενων. Εκτός αν προτιμάτε την ηρεμία της ιδιωτικής πισίνας που διαθέτουν οι δύο από τις έξι βίλες, με ένα ποτήρι κρασί από τις 150 ετικέτες που διαθέτει το κελάρι του νησιού.
Ol Jogi, Κένυα
27.400 ευρώ/τη βραδιά (έως 14 άτομα) jogi1 Αν οι ονειρεμένες διακοπές για εσάς δεν συνδέονται απαραίτητα με τη θάλασσα και τις απέραντες παραλίες με τα τιρκουάζ νερά, τότε το ράντσο Ol Jogi στην Κένυα είναι η καλύτερη επιλογή. Η άψογη φιλοξενία της οικογένειας Wildstein θα κάνει τις διακοπές σας αξέχαστες. Επιλέξτε μία από τις επτά κατοικίες με την ιδιαίτερη διακόσμηση, αλλά να είστε έτοιμοι να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς κάθε βραδιά κοστίζει περίπου 27.400 ευρώ. jogi2 Αυτό που θα σας μαγέψει στο μέρος είναι αναμφίβολα η επαφή με τη φύση και η άγρια ζωή, η απίστευτη πυκνότητα και ποικιλομορφία της. Στο σαφάρι σας θα δείτε ελέφαντες, ζέβρες και περισσότερους από 40 από τους 790 μαύρους ρινόκερους που παραμένουν στην Ανατολική Αφρική.
Sand Club, Άγιος Βαρθολομαίος, Μικρές Αντίλλες
9.500 ευρώ τη μέρα (6 υπνοδωμάτια) sand2 Καλωσορίσατε στην πιο ακριβή βίλα του νησιού Άγιος Βαρθολομαίος, που πήρε το όνομά της από ένα χαρακτηριστικό της γνώρισμα: το ότι βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. Εδώ δεν θα χρειαστεί καν να βάλετε παπούτσια για να πάτε από το εσωτερικό της στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας που απλώνεται μπροστά από το οίκημα (εκτός αν προτιμήσετε την πισίνα που διαθέτει). sand1 Το Sand Club διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, όλα με θέα στον ωκεανό. Μάλιστα όπως αναφέρει το κατάλυμα δύο από τα δωμάτια μπορούν να διατεθούν στα παιδιά σας ή στις… νταντάδες! Μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα. Η κάθε βραδιά κοστίζει 9.500 ευρώ.
Fregate Island Resort, Σεϊχέλλες
Από 4.700 ευρώ/βραδιά fregate1 Εξαφανιστείτε από τον πλανήτη γη και ελάτε στον ιδιωτικό παράδεισο που ακούει στο όνομα Fregate, στις Σεϋχέλλες, που είναι για… λίγους και εκλεκτούς. Στο νησί υπάρχουν 16 απομονωμένες βίλες που «ξεφυτρώνουν» μέσα σε τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα παρθένας φύσης. Όλα εδώ έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάσουν την πολυτέλεια με τη χαλάρωση και την αρμονία. fregate2 Στο Fregate θα κολυμπήσετε σε επτά παραλίες, θα γευτείτε την τοπική κουζίνα σε ρομαντικά εστιατόρια ενώ θα μπορέσετε να δείτε και περισσότερα από 1.000 είδη σπάνιων τροπικών πουλιών, που βρίσκονται στο νησί.
Post Ranch Inn, Big Sur, Καλιφόρνια
Από 1.190 ευρώ/βραδιά post1 Φανταστείτε να απολαμβάνετε τη μεγαλοπρέπεια του Big Sur την ώρα που μουλιάζετε στην πολυτελή πισίνα. Ή να βουλιάζετε στο πολυτελές κρεβάτι έπειτα από έναν χαλαρωτικό περίπατο στο δάσος και να ξεκουράζετε τα μάτια σας στη θέα που προσφέρουν απλόχερα τα τεράστια τζαμένια ανοίγματα. Αυτά και άλλα τόσα προσφέρει το Post Ranch Inn, ένα μοντέρνο σατό που φέρνει το καλιφορνέζικο δάσος στη θάλασσα. post2 Το Post Ranch Inn, έχει επίσης βραβευτεί για τo εστιατόριό του, Sierra Mar, με τα πιάτα θαλασσινών να απογειώνουν τον ουρανίσκο σας.
Amanyara, Νήσοι Τερκς και Κέικος, Καραϊβική
Από 1.128 ευρώ/βραδιά amanyara1 Πολυτέλεια και ηρεμία. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που περιγράφουν όσα θα ζήσετε αν επιλέξετε να κάνετε διακοπές στις Νήσους Τερκς και Κέικος στην Καραϊβική και συγκεκριμένα στις βίλες του Amanyara, που σημαίνει «ειρηνική χώρα». amanyara2 Οι εσωτερικοί χώροι ξεχωρίζουν μέσα στην απλότητά τους, ενώ στους υπαίθριους θα βρείτε πισίνες, ξαπλώστρες, ιδιωτικές λίμνες μέσα σε καταπράσινα τοπία. Και μπορεί το μέρος αυτό να φαίνεται ιδανικό για ερωτευμένα ζευγαράκια, μπορεί όμως να φιλοξενήσει και οικογένειες με παιδιά καθώς, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα του Amanyara,, υπάρχουν δραστηριότητες για να κρατούν απασχολημένους τους νεαρούς καλεσμένους.
Cayo Espanto, Μπελίζ (βορειοδυτικές ακτές Καραϊβικής)
Από 1.333 ευρώ cayo2 Φανταστείτε να είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας και σε απόσταση αναπνοής να βρίσκεται η θάλασσα. Ή να βλέπετε μπροστά σας μια μικρή ξύλινη αποβάθρα που ξεκινάει από την είσοδο της βίλας σας και καταλήγει στα γαλαζοπράσινα νερά, εκεί όπου θα απολαύσετε ονειρικές βουτιές. Στο ιδιωτικό νησί Cayo Espanto, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ενδοχώρα της Μπελίζ, θα φτάσετε με σκάφος και σίγουρα δύσκολα θα ξεχάσετε τις εικόνες που θα αντικρίσετε. cayo1 Στο νησί υπάρχουν επτά βίλες με πισίνες, ενώ στον κάθε επισκέπτη διατίθεται σεφ, μπάτλερ, ακόμα και δάσκαλος καταδύσεων. Η διαμονή στη βίλα ξεκινάει από 1.333 ευρώ τη βραδιά, εκτός αν θέλετε να πάτε με όλη την παρέα σας στο νησί και να το νοικιάσετε για 11.200 ευρώ.
Villa La Cassinella, Λίμνη Κόμο, Ιταλία
21.400 ευρώ/βραδιά como1 Η Λίμνη Κόμο, η δημοφιλέστερη λίμνη της Ιταλίας, πηγή έμπνευσης για συγγραφείς και ποιητές, μπορεί να γίνει ο ιδανικός προορισμός διακοπών για εσάς. Γύρω από τη λίμνη δεσπόζει η Villa La Cassinella, ένα μείγμα του ιταλικού πολιτισμού και των σύγχρονων ανέσεων του 21ου αιώνα. Με μοναδική επίπλωση και διακόσμηση από μοντέρνα έργα τέχνης από όλη την Ευρώπη, υπόσχεται να κάνει τις διακοπές σας ξεχωριστές. como2 Οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείτε να χαλαρώσετε στην πισίνα, να γυμναστείτε ή να να παίξετε τένις στο γήπεδο που διαθέτει. Βγαίνοντας στο αίθριο της βίλας της μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στη Λίμνη, που κόβει την ανάσα ή να δειπνήσετε περιτριγυρισμένοι από το πράσινο της φύσης.
Villa Manzu, Κόστα Ρίκα
19.200 ευρώ/βραδιά manzu2Μέσα στους καταπράσινους λόφους της χερσονήσου Papagayo στην Κόστα Ρίκα, η Villa Manzu θα γίνει ο δικός σας παράδεισος. Το συγκρότημα, που απλώνεται σε 30.000 τετραγωνικά πόδια, διαθέτει οκτώ σουίτες, δύο μεγάλες πισίνες, γήπεδο γκολφ και τένις, σπα, χώρο για πάρτι, θέατρο, ενώ μπορείτε να κάνεις βόλτες με ποδήλατο και καγιάκ. 1-Bedroom-d Τα πολυτελή δωμάτια είναι διακοσμημένα με ιδιαίτερο γούστο και μοναδικής αισθητικής έπιπλα. Αν λοιπόν αναζητάτε μια all-inclusive εμπειρία εδώ θα την βρείτε, με 19.200 ευρώ τη βραδιά.