35
loading

«Έχω πατήσει το πόδι μου εδώ και δύο ώρες στην Αθήνα και είμαι στο κομπιούτερ για να δω την Δευτέρα το κονέξιον του Καναδά για τη νήσο Σαμπλ ή για το Λαμπραντόρ» λέει ο newsbeast.gr ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος του πλανήτη, Μπάμπης Μπίζας.

Μόλις είχε επιστρέψει από Σιβηρία μετά από ταξίδι 12 ωρών, και όχι μόνο δεν αισθάνεται καθόλου κουρασμένος αλλά ήδη σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι του. Για αυτόν τον ορκισμένο ταξιδιώτη η προσαρμογή είναι μάλλον μία άγνωστη λέξη...

wkmartskd1

- Πώς ξεκίνησαν τα ταξίδια;

«Νομίζω ότι δεν είναι ένα πράγμα που έχει ημερομηνία έναρξης είναι μία συσσωρευμένη κατάσταση. Ας πούμε όμως ότι όταν έφτασε η ώρα του επαγγελματικού προσανατολισμού τότε είπα "εγώ δεν θέλω να γίνω τίποτα από όλα αυτά που γινόντουσαν οι συμμαθητές μου και οι συμφοιτητές μου. Θέλω να κάνω κάτι που μου επιτρέπει να ταξιδεύω". Είχα κάνει ήδη ταξίδια με σακίδιο στην πλάτη στην Ασία, στο Νεπάλ, στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία, στην Αφρική όταν ήμουν φοιτητής.  Το 1980 πήρα το πτυχίο μου. Είχα τελειώσει πολιτικές επιστήμες και βαλκανικές γλώσσες. Είχα διάφορες προτάσεις πεζές και αδιάφορες για τα δικά μου γούστα και κατάλαβα ότι θέλω να κάνω κάτι που θα μου επιτρέπει να ταξιδεύω. Προσπάθησα 2-3 πράγματα που δίνουν αυτήν την εντύπωση, από καπετάνιος μέχρι διπλωματικός υπάλληλος και στο τέλος κατέληξα να γίνω αρχηγός εκδρομών στα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας. Και επειδή είχα ταξιδέψει αρκετά ήδη μόνος μου ως φοιτητής, είχα ένα βιογραφικό εμπειρίας που δεν υπήρχε το 1980. Μπήκα λοιπόν σε αυτήν την λεγόμενη αγορά εργασίας: ή θα κλεινόμουν σε ένα γραφείο και θα γινόμουν δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος ή θα έκανα κάτι μου θα μου άνοιγε τα φτερά. Λοιπόν έκανα το δεύτερο.

wkmartskd10

Και στη συνέχεια όμως μου λέγανε "δεν θέλεις να γίνεις διευθυντής και να σταματήσεις να ταξιδεύεις;" "Όχι δεν θέλω να γίνω διευθυντής και να σταματήσω να ταξιδεύω, θέλω να είμαι κλητήρας και να ταξιδεύω". Ο Μπάμπης ο Μπίζας ήταν ο άνθρωπος που οργάνωνε πρωτοποριακά ταξίδια στην Ελλάδα. Τότε που τα ταξιδιωτικά γραφεία είχαν μόνο Μαγιόρκα και Σεβίλλη, Μπανγκόγκ και τα πιο προηγμένα Μπαλί, εγώ έκανα γκρουπ στην Ινδονησία και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Άλλαξα τον ταξιδιωτικό χάρτη της Ελλάδας. Με τα δικά μου ταξίδια και το δικό μου πάθος άνθρωποι της διπλανής πόρτας, συνταξιούχοι είδαν πράγματα και μέρη που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα δούνε εάν δεν ξεκινούσα εγώ σαν σημαιοφόρος και να λέω ακολουθήστε με: "Πηγαίνουμε Ουγκάντα, Ρουάντα, Μπουρούντι, Ανατολική Τανζανία, Τουρκάνα. Έχω πατήσει το πόδι μου εδώ και δύο ώρες στην Αθήνα και είμαι στο κομπιούτερ για να δω την Δευτέρα το κονέξιον του Καναδά για τη νήσο Σαμπλ ή για το Λαμπραντόρ».

wkmartskd16

 - Δεν σας κουράζει;

«Καθόλου! Έχει περάσει στο DNA πια. Περνάω πιο πολλές ώρες στα αεροπλάνα παρά στη στεριά».

 - Πολλοί από εμάς πάμε διακοπές και μετά από αρκετές μέρες λέμε «μου έχει λείψει το σπίτι μου»...

«Με καμία κυβέρνηση δεν θα το ακούσετε από εμένα αυτό. Βεβαίως γυρνάω γιατί πρέπει να πληρώσω την εφορία, είμαι και διαχειριστής πολυκατοικίας τρομάρα μου».

 - Πόσες μέρες δίνετε διορία στον εαυτό σας ότι αντέχετε στην Ελλάδα;

«Το τριήμερο το καταφέρνω».

wkmartskd12

 - Το Γκίνες πώς προέκυψε;

«Χωρίς να το έχω επιδιώξει να γίνω ο πιο ταξιδεμένος άνθρωπος στον κόσμο, είμαι. Αλλά εγώ ταξίδευα και ταξιδεύω πάντα για μένα. Το 2002 κάποια στιγμή είπα να μετρήσω σε πόσες χώρες έχω πάει. Και τις έβγαλα 185. Έμεναν άλλες 10 και είπα "ας τις κάνω ρε παιδί μου. Και για μένα θα είναι μία ικανοποίηση ότι έχω πάει παντού". Μέσα σε δύο χρόνια, μέχρι το 2004 πήγα σε Σομαλία, Ρουάντα, Μπουρούντι, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε... Δεν πάταγε άνθρωπος εκεί πέρα. Εγώ έφυγα από την Λιβερία 36 ώρες πριν μπουν οι αντάρτες και ανατραπεί η κυβέρνηση. Και πέρασα και μία λαχτάρα διότι σταμάτησαν οι πτήσεις και δεν μπορούσα να φύγω. Αλλά κάποια στιγμή ήρθε ένα αεροπλάνο μάζεψε τους τελευταίους μέσα στους οποίους κι εγώ και έφυγα. Οπότε μου έμεναν δύο μακρινές. Η μία ήταν η Σαουδική Αραβία, η οποία δεν έδινε άδεια για τουρισμό, αλλά εκείνη την περίοδο πέρασε μία κρίση και είπε "να κάνουμε ένα πείραμα και να δώσουμε μερικές άδειες" και βρέθηκα στη Σαουδική Αραβία που μου έλειπε από τα μέρη που ήθελα να πάω. Τελευταίο ήταν το Ανατολικό Τιμόρ. Μόλις είχε φρεσκοανακηρυχθεί ανεξάρτητο. Κι έτσι έφτασα 194 χώρες, τόσες ήταν οι χώρες το 2004.

wkmartskd5

Τότε υπήρχε λήμμα στο Γκίνες "ποιος έχει πάει στα πιο πολλά μέρη". Μετά όμως οι Αμερικάνοι έβαλαν μέσα πολιτικά κριτήρια και το χαλάσανε και είπαν "όχι να μην υπολογίζετε την Ταιβάν σαν χώρα γιατί δεν είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κλπ αλλά να υπολογίζετε η τάδε χώρα κλπ."

Κι έτσι το Γκίνες τα "πήρε" και είπε "δεν ξανασχολούμαστε με το κεφάλαιο ταξίδι". Τώρα μετράνε ποιος έφαγε τη μεγαλύτερη πίτσα» λέει και συνεχίζει:

«Το 2011 χωρίστηκε το Σουδάν στα δύο. Κι έχουμε το κλασικό Σουδάν που ξέρουμε και το νότιο Σουδάν. Τώρα να μην πας; Για την τιμή των όπλων… Πήρα τη βαλίτσα μου και πήγα.

Τώρα έχουμε 2017. Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που πήγα σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Δεν βάζω την παρεμβολή του 2011 γιατί αν αύριο έχουμε μία νέα χώρα θα πάω. Τι κάνει ένας άνθρωπος που έχει δει όλες τις χώρες του κόσμου από το 2004; Σταματάει και γράφει τα απομνημονεύματά του; Εγώ ούτε που σκεφτόμουν να γράψω ένα βιβλίο. Πρόπερσι ήταν τα capital controls  που δεν είχα που να πάω γιατί δεν μας άφηναν να αξιοποιήσουμε χρήματα κλπ. Εγώ σηκώθηκα και πήγα στη Ρωσία και με την πιστωτική κάρτα χτένισα όλη τη Ρωσία και είδα πράγματα που δεν είχα ξαναδεί.  Τι κάνω λοιπόν τα τελευταία χρόνια; Ξαναταξιδεύω στον κόσμο και πλέον δεν πηγαίνω στις πρωτεύουσες, αλλά πάω σε ένα νησί που συνδέεται με τον έξω κόσμο κάθε 45 μέρες με πλοίο. Πήγα και πέρασα 40 μέρες σε ένα νησί του Ειρηνικού, με φιλοξένησε ο παπάς του χωριού. Άλλη διάσταση ούτε μπάνιο ούτε παραλία».

wkmartskd11

 - Μόνος σας ταξιδεύετε συνήθως;

«Ναι μόνος μου… Συνήθως όπως το λέτε. Δεκατρία χρόνια μετά ξαναανακαλύπτω τον κόσμο κάτω από άλλο πρίσμα. Το 2014 πήγα στο Νότιο Πόλο και ύψωσα τη σημαία. Ωραίο συναίσθημα είναι.

 - Ποιο μέρος ξεχωρίζετε και ποιο σας απογοήτευσε;

«Η Ανταρκτική είναι το ωραιότερο μέρος. Δεν χρειάζεται να σκεφτώ πολύ. Η Ανταρκτική είναι το Νο 1 μέρος. Να πάρεις το πλοίο, να αρχίζεις να βλέπεις την ακτογραμμή της Ανταρκτικής, χιλιάδες πιγκουίνους, χιλιάδες φώκιες, θαλασσοπούλια, φάλαινες κλπ αυτό είναι υπερθέαμα. Έχει 46.000 τουρίστες το χρόνο η Ανταρκτική. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησή σας σας απαντώ ότι εγώ δεν βρήκα κανένα ενδιαφέρον στη Ζάμπια. Μου φάνηκε πολύ επίπεδο μέρος. Δεν μου είπε τίποτα».

wkmartskd15

  -Το πρώτο σας ταξίδι το θυμάστε;

«Και βέβαια το θυμάμαι. Έχω 43 διαβατήρια και τα έχω κρατήσει όλα. Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στην Βουλγαρία. Ήμουν τότε στη Θεσσαλονίκη κι έκανα βαλκανικές γλώσσες. Τι πιο εύκολο να πας στην Βουλγαρία. Το δεύτερο ταξίδι ήταν στην Κωνσταντινούπολη. Εάν κάποιος με ρωτήσει "θέλω να πάω ένα ωραίο ταξίδι κι έχω αυτό τον προϋπολογισμό και θέλω να γυρίσω με εμπειρίες, πού να πάω;"

Θα του πω το Μαρόκο. Και η Αίγυπτος είναι ωραία, είναι και δίπλα μας. Η Ελλάδα είναι σε ένα καλό μέρος που μπορείς να πας παντού χωρίς να ταξιδεύεις πολλές ώρες. Κι αν δεν είχαμε τους πολέμους θα σας έλεγα άλλα δέκα μέρη. Η Ιορδανία είναι μία άλλη επιλογή και δεν χρειάζεται να καταχρεωθείς. Εάν βάλεις λίγο περισσότερο το χέρι στην τσέπη μπορείς να πας στην Αφρική ή στην Αιθιοπία. Παλιότερα ήταν η Υεμένη αλλά τώρα είναι επικίνδυνα δεν πας».

- Κινδυνέψατε ποτέ;

«Ποτέ δεν βρέθηκα ανάμεσα σε πυρά, δεν κινδύνεψα. Βρέθηκα σε χώρες με ένοπλους στο δρόμο αλλά ποτέ δεν έσκασε σφαίρα δίπλα μου».

wkmartskd13

 - Ποια χώρα έχει το ωραιότερο φαγητό;

«Το Αζερμπαϊτζάν έχει την Νο 1 κουζίνα στον κόσμο. Άγνωστη. Πέρα από το  Αζερμπαϊτζάν δεν την ξέρει κανένας. Γιατί είναι η καλύτερη στον κόσμο; Ακολουθεί μία τελετουργία στην διαδικασία του φαγητού ακόμα κι αν πρόκειται για απλά πιάτα. Διαχέονται αρώματα στο στόμα σου. Μιλάμε για γεύσεις που σε πλημμυρίζουν. Τρως μία κουταλιά και λες "τι τρώω ρε παιδί μου;"»

wkmartskd8 - Οι πιο ωραίες γυναίκες ποιες είναι;

«Για μένα είναι οι Σομαλές. Λεπτόκορμες, λυγερές, με ωραία χαρακτηριστικά και σοκολατί χρώμα. Τι είναι η Ναόμι Κάμπελ, δεν είναι Σομαλή; Βλέπεις γυναίκες στο δρόμο με τις μαντίλες και τα τσεμπέρια και από μέσα κρύβονται καλλονές. Ωραία κορμοστασιά, ωραίες αναλογίες και ωραία πρόσωπα.

Δεύτερες είναι οι Νορβηγίδες και στην ίδια κατηγορία είναι και οι Ρωσίδες. Οι Σομαλοί οι άντρες είναι πιο χύμα, οι Νορβηγοί είναι ωραίες άντρες. Εάν ήμουν γλύπτης και ήθελα να ζωγραφίσω έναν ωραίο άντρα θα ζωγράφιζα έναν Νορβηγό».

- Υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια κάποια χώρα που σας κέρδισε;

«Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Επειδή είμαστε άνθρωποι του δυτικού κόσμου, είμαστε όμηροι των αναγκών του δυτικού πολιτισμού. "Α να κάνω αυτό, να μην αργήσω, να μην καθυστερήσω". Φέτος για πρώτη φορά ένιωσα ότι άφησα ένα μέρος της ψυχής μου πίσω στο νησί Νιουαφόου (Niuafou) στην Τόνγκα. Δεν πήγα για τρεις μέρες όπως πάω συνήθως πήγα για 13 μέρες, βίωσα το χώρο. Συνυπήρξα με τους ανθρώπους, έμεινα στο σπίτι του παπά, πήγα στην εκκλησία σε ένα νησάκι 500 ατόμων γρήγορα σε μαθαίνουν. Ο μόνος ξένος ήμουν. Δεν υπήρχε ούτε ένας άλλος. Όταν έφυγα το μυαλό μου έκανε πολύ καιρό να ξεκολλήσει. Το μυαλό μου πάντα ξαναγυρνάει. Έχω γίνει λίγο ιμπρεσιονιστής στα ταξίδια μου. Εμένα πια στα ταξίδια μου δεν με νοιάζει να δω το αξιοθέατο αλλά να δω τα μάτια των ανθρώπων, να τους χαιρετήσω, να γελάσω, να ταυτιστώ».

wkmartskd6 - Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι θέλεις πολλά λεφτά για να κάνεις ταξίδια;

«Αυτοί δεν είναι ταξιδιωτικοί τύποι. Θέλουν το ωραίο τους ξενοδοχείο, θέλουν να μην κουραστούν, θέλουν ανέσεις. Εμένα πονάνε τα κόκαλά μου αλλά αυτό είναι μάλλον ευχαρίστηση παρά δυσαρέσκεια».

Κράτα το

Κράτα το

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

35
σχόλια
 1. avatar new traveller

  Όλα γίνονται.Ξεκίνησα τα ταξίδια στα 45 μου πριν 4 χρόνια.Γιατί κάποια στιγμή κατάλαβα ότι αξίζει να ταξιδεύεις έστω και αν κάνεις κάποιες θυσίες.Πάω σπάνια έξω για καφέ και 1 φορά τον μήνα για φαγητο.Αγοράζω μόνο ρούχα που χρειάζομαι.Δεν αναλώνομαι σε ΑΣΚΟΠΑ έξοδα χωρίς να μου λείπει όμως και κάτι.Ζω σε ενοίκιο ,δουλεύω 11 ώρες την ημέρα για 980 ευρώ.Κατάφερα σε 4 χρόνια να πάω 10 ταξίδια σε 8 χώρες και να ανακαλύψω και αρκετά μεροι της Ελλάδας μας.Οταν δεν έχεις κάνει και πολλά ταξίδια στην ζωή σου έχεις και πολλές επιλογές αρκεί να πάρεις την απόφαση.Ναι υπάρχουν εφικτά ταξίδια αρκεί να έχεις όρεξη να γνωρίσεις πολιτισμούς ανθρώπους .Να χαίρεσαι όπου κι αν πηγαίνεις γιατί απλά το κατάφερες!!

 2. avatar NickT

  Μπράβο newsbeast. Ειλικρινά συγχαρητήρια. Έχετε ανεβάσει επίπεδο με αυτού του είδους τα αρθα

 3. avatar world traveller

  Για οσους γραφουν οτι ζηλευουν οσους μπορουν να ταξιδευουν με αυτο τον τροπο, ας μαθουν οτι στην ζωη ολα γινονται αρκει να υπαρχει ενδιαφερον και θεληση. Αλλα εαν θελεις να ζησεις μια μικροραστικη ζωη, σπιτι, οικογενεια, γιατι ετσι σε εμαθαν, τοτε προβλημα σου ! Το μεγαλυτερο εμποδιο στον ανθρωπο ειναι το μυαλο του, αλλα μπορει να γινει και η ελευθερια του.

  1. avatar Πες μου δάσκαλε

   Μπορώ να έχω σπίτι στην πόλη και οικογένεια κια να ταξιδεύω παράλληλα ή να πουλήσω το σπίτι πρώτα για ναην με χαραχτηριζουν \"μικροαστο\";

 4. avatar world traveller

  Διαβασα πολλα σχολια εδω μεσα και δεν ηξερα εαν επρεπε να γελασω η να θυμωσω με διαφορα απο αυτα.
  Ομφαλοκεντρικοι που θελουν να πιστευουν οτι η Ελλαδιτσα (πολυ ομορφη, δεν διαφωνω) ειναι αρκετη για ταξιδια και οτι προσφερει τα παντα αλλα χωρις επικινδυνα ζουζουνια, μεχρι και καποιος που ειπε οτι του κοστισε 350 Ευρω για να επισκεφτει την Ολυμπια ... Αναρωτιεμαι πως τα καταφερε ...
  Με 35 μεχρι 50 Ευρω την ημερα (αναλογα με την χωρα) ζεις και ταξιδευεις ανετοτατα σε ολη την νοτια Αμερικη, απο Κολομβια μεχρι τη Παταγωνια. . Στο Μεξικο, τα ιδια ..., στην Ασια ακομα φθηνοτερα.
  Στην Μαδαγασκαρη τη βγαζεις φινα με 25 Ευρω την ημερα ...
  Το τελευταιο μου προσφατο μοναχικο ταξιδι ηταν στο Ιραν οπου για 4 εβδομαδες ξοδεψα 350 Ευρω για αεροπορικο + βιζα συν αλλα 1350 Ευρω για να ζησω και να μετακινηθω. Μικρα συμπαθητικα πανδοχεια των 25 Ευρω και φαι το πολυ 10 Ευρω την ημερα ... 1 700 Ευρω συνολικα για 4 εβδομαδες οταν μενοντας στην Αθηνα θα ξοδευα ανετα τα μισα ...
  Εαν θελεις να ταξιδευεις φτηνα, βασικα θα πρεπει να εχεις χρονο, να το ψαχνεις μονος σου και να μην αποτεινεσαι σε γκρουπς ...Γι\'αυτο θα πρεπει να εισαι ανοιχτος στους πολιτισμους και να μην εισαι φοβισμενος και μαμοθρεφτος ...
  Με αλλα λογια να παψεις να εισαι ψαρωμενος Ελληναρακος ..

 5. avatar world traveller

  Ετυχε να τον συναντησω καποτε. Παλια δουλευε στο Manos Travel που εξλεισε, μετα στο Χαιρονια και τωρα δεν γνωριζω τι κανει. Πολλα ταξιδια ηταν πληρωμενα, αλλα θα τα εχει κανει μονος του. Μετα μαζεψε μια πελατεια με ευπορους κα τους προτεινε πολυ \"αλμυρα\" ταξιδια .... Κια εγω εψω ταξιδεψει αρκετα στην ζωη μου απο νεος, με νοοτροπια παραπλησια του Μπιζα, και σε δυσκολα μερη, ακομα και μονος μου και πραγματι δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα εαν εισαι ψαγμενος. Χρονο, κεφι και κοσμοπολιτικο πνευμα να εχει κανεις,πραγμα σπανιο στους Ελληνες που συνηθως ειναι μαμοθρεφτοι και φοβισμενοι..

 6. avatar astroistorikos

  Αν έχω καταλάβει καλά, τα περισσότερα ταξίδια τα έχει κάνει ως επικεφαλής αποστολών τουριστικού γραφείου, οπότε τα έχει κάνει τσάμπα....

 7. avatar Kos g2

  Μάλλον τα έχει χάσει ο τύπος άκου η Ζάμπια επίπεδη.... Άκου οι πιο όμορφες γυναίκες οι σόμπες.... Άκου το πιο ωραίο μέρος η Ανταρκτική έλεος δηλαδή μπορεί να έχει πάει παντού και αυτό θέλει μια δόση τρέλας που την εκφράζει στα γούστα του

 8. avatar Traveller5

  Θα ήεθλα κι εγώ να κατανοήσω καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύει αυτός ο άνθρωπος. Κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα βρίσκεται και κάπου αλλού. Αλήθεια, βασικό μου ερώτημα -οπως και κάθε φυσιολογικού ανθρώπου- είναι πώς καταφέρνει και καλύπτει την υπέρογκη δαπάνη των ταξιδιών αυτών. Αν υποθέσουμε ότι ένα ταξίδι στην Ανταρκτική κοστίζει περί τις 6-8 χιλιάδες ευρώ, και αμέσως μετά βλέπουμε τον κ. Μπίζα να βρίσκεται στη Σιβηρία και μετά στην Αφρική, και αργότερα στον Ν. Ειρηνικό, πέραν από αμέτρητο θαυμασμό, δημιουργεί και ερωτήματα για την κάλυψη της δαπάνης μετακίνησης, οργάνωσης ταξιδιών κ.λπ. Ενας συνομιλητής εδώ στα σχόλια ανέφερε ότι μέρος των εξόδων καλύπτεται από την ιδιότητά του ως αρχηγού σε γκρούπ κ.λπ. Ξέρω ότι στην Ελλάδα δουλεύει (δούλευε?) στο ταξιδιωτ. γραφείο \"C.....\" (για να μην κάνω γκρίζα διαφήμιση), επομένως πρέπει να συνεργάζεται με πολλά άλλα γραφεία του εξωτερικού, τα οποία θα του καλύπτουν τη δαπάνη μετακίνησης ως αρχηγού γκρουπ κ.λπ. Εειδή παρακολουθώ όλες τις συνεντέυξεις του τα τελευταία χρόνια, δεν έχω δει κάποιον δημοσογράφο (δεν έχει γεννηθεί ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ αυτή η απορία?) να τον ρωτά αυτό το αυτονόητο για πολύ κόσμο ερώτημα, όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να μπορέσουμε καλύτερα να κατανοήσουμε την αγάπη του για τα ταξίδια και τον τρόπο με τον τον οποίο την μετουσιώνει σε πόρους αναγκαίους για την πραγμάτωση των αμέτρητων ταξιδιών του. Ευχαριστώ για την φιλοξενία, και ελπίζω κάποιος φίλος να απαντήσει αν γνωρίζει κάτι απ\' αυτά που ρωτάω

  1. avatar Apostolos Tsiatsos

   Και εγώ την ίδια απορία είχα πάντα... Βλέπω world travelers παντού, αλλά εγώ μια Αρχαία Ολυμπία είπα να πάω, και μου πήγε άνω των 350€.

 9. avatar Ε.Σ.

  ΤΟΥ ΜΕΝΕΧΝΑΣ ΣΤΟ ΑΝ. ΤΙΜΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ...ΤΟΝ ΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΠΟΥ Β ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΝΔΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΙΝΔΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΝΔΟΣ ΘΑ ΠΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ.ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΣΤΟ ΑΝ. ΤΙΜΟΡ ΠΡΩΤΗ ΠΑΤΗΣΕ Η Κ. ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ.

  1. avatar Ουγκ

   Θες καμια χαντρα;

  2. avatar Μοριαs

   Εσυ τωρα μενεις Ελλαδα κ ψηφιζεις?

 10. avatar Lakis Jordanelli

  Φίλε , αν η Ιορδανία είναι φτηνή ...... μάλλον είσαι πολύ πλούσιος ....εκτός και αν την έβγαζες με φαλάφελ (απο καμιά καντίνα ) .Επίσης τα ξενοδοχεία είναι ακριβά και αν μείνεις σε κάτι φτηνό είναι αρκετά βρόμικο . Ναι καλή χώρα .....αλλά όχι φτηνή επιλογή

 11. avatar Αργυριος

  Εχω παει και γω σε αρκετα μερη.. πριν την κριση και πριν την εισροη λαθρων στοιχειων στην χωρα μας..
  Αν γυρισεις την Ελλαδα θα βρεις μερη που μοιαζουν με ολα τα μερη του κοσμου μαζι.. αλλα χωρις τις μαλαριες και αλλες τοσες αρρωστειες, χωρις τα τεραστια εντομα, την φρικρη υγρασια, την μονιμη ζεστη, την μονιμη συννεφια οπου θες χαπια για βιταμινη D, και οσα αλλα μειον.. θαλασσες κεχριμπαρι οπου αν βουτηξεις σε κλαινε οι ρεγγες...
  Λοιπον ζουμε στην ωραιοτερη χωρα του πλανητη.. χαρειτε την και αφηστε το μιτσου πιτσου που δεν εχει ουτε καν οξυγονο...
  Να λετε τα μειον των ταξιδιων σας.. μην λετε το ενα καλο και κρυβετε τα χιλια κακα..
  Αυτα...

  1. avatar παπαγια

   Όταν έχεις πάει λαμία λάρισα ζαγοροχώρια δεν λεγεται εχω πάει σε πολλά μερη .Για κανένα λόγο δεν βρίσκεις παρόμοια μερη στην Ελλαδα οκ παρα πολυ ωραία η Ελλαδα αλλα καμία σχέση με σκανδιναβία β αμερικη δυτικη ασια κ.α . Τώρα για τα υπόλοιπα που λές τα βρίσκεις παντού και εδώ αν κάνεις μια βόλτα στην θεσσαλονίκη καλοκαίρι με βαρδάρι θα δεις τι μπόζα θα έχει

  2. avatar Ταυτιζομαι.

   Αν προσθεσεις και κατι ανυποφορες οσμες(!), λες ποτε γυριζουμε!!

 12. avatar Αντικατσαπλιάς

  Τα λεφτά δεν μας λέει που τα βρήκε.
  Φέρτε μου κι εμένα λεφτά και πάω και στο διάστημα.
  Πολυτέλειες δεν θέλω αλλά σε παγκ\'ακι δεν κοιμ\'αμαι, θέλω την άλλη μέρα να είμαι άνθρωπος και να χαρώ τις διακοπές μου και όχι να την βγάλω στο κέντρο υγείας ή στο τμήμα
  Με λίγα λόγια, πάει η μ....α. σύννεφο

  1. avatar !!

   Έχει διευθυντική θέση σε μεγάλο πρακτορείο ταξιδιών αλλά έχοντας το πάθος με τα ταξίδια δεν κάθεται στο γραφείο του παρά συνοδεύει τα γκρούπ ως αρχηγός. Εννοείται στα πολύ δύσκολα ταξίδια - αποστολές, όχι Ευρώπες και τέτοια. Επιστρέφοντας αν το επόμενο γκρούπ είναι σε 15-20 μέρες λέει : δεν πάω και κανένα ταξιδάκι να ξεσκάσω στο μεταξύ; Και έτσι ταξιδεύει και μόνος του σε ακόμη πιό απίθανα μέρη. Νομίζω ότι έχει ήδη μπει προ πολλού στο Γκίννες.

 13. avatar Εμεις ειμαστε στην 161χωρες ακολουθουμε τα χναρια σουειθε να ταξιδεψουμε καποτε μαζι

  Συμφωνουμε για Νορβηγια Ρωσια σε ομορφια
  Φαγητα ομως ψηφιζω Ελλαδα
  Ναι Ανταρκτικη και επισης usuyia παγετωνες pepito moreno
  Επισης λατρεμενεςμερη κουκ Αιτουτακι seram maluku tonga παραδεισενια φυση
  Και το πιο παραξενο μερος κοσμου500πισω
  Ταρι στην παπουα new gini

 14. avatar Johnpro

  Καλες οι ιστοριες του αλλα δεν εχουν ΔΡΑΚΟΥΣ !
  Στην συνεντευξη υπαρχουνε αρκετα ψεματακια και ανακριβειες ...

  1ο ψεμα ... Ερ. Το Γκίνες πώς προέκυψε;
  Για να μπει στο Γκινες πρεπει να περασει καμια 30αρια πανω απο αυτον ξενους ταξιδευτες ! Τζαμπα ονειροπολεί !

  2ο ψεμα ... Ερ. Μόνος σας ταξιδεύετε συνήθως;
  «Ναι μόνος μου…
  Τα ταξιδια που κανει πραγματοποιουνται με γκρουπ ανθρωπων απο διαφορα γραφεια ταξιδιων , δουλευει σαν αρχηγος του γκρουπ οπως και συνεργατης ταξιδιωτικων εταιριων !
  Ολο το ταξιδι του ειναι πληρωμενο απο το ταξιδιωτικο γραφειο και απο τους πελατες του ! Συνεπως δεν ταξιδεύει μονος και με δικα του εξοδα !

  3ο ψεμα ... Ερ. Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι θέλεις πολλά λεφτά για να κάνεις ταξίδια;
  «Αυτοί δεν είναι ταξιδιωτικοί τύποι ...
  Τι μας λες !!! Βρε σε οποιον δωσεις τζαμπα διακοπες οπως κανεις εσυ θα ητανε και αυτος ταξιδιωτικος τυπος !!! Μην προσβαλεις τους ανθρωπους για να μην προσβληθεις !

  Υ.Γ , Ειμαι και γω ενας ταξιδευτης που εχω δει τις 149 χωρες απο τις 193 αλλα οποτε εχω δωσει συνεντευξη δεν παραμυθιαζω τον κοσμο !
  Να ειστε καλα και καλα σας ταξιδια !

  1. avatar Γιά σιγά …

   ... ρε φίλε!! Μέχρι τα 39 σου το 2010 είχες πάει σε 32 χώρες. Πότε τις έκανες κιόλας 149 ;

   1. avatar Johnpro

    Μαλλον μαγος ειμαι 🙂
    Οποτε θελησεις βρισκομαστε εντος Αθηνων , εχω 5-6 διαβατηρια περας τον 32 χωρων για να τα τσεκαρεις , Φυσικα και ολα τα εισιτηρια , κρατησεις ξενοδοχειων και αρκετες χιλιαδες φωτογραφιες !!!
    Ευχομαι να καλυψα την απορια σου και οποτε θελεις ειμαι στην διαθεση την δικια σου η αλλουνε δυσπιστου !!!
    Αλλα αφου εισαι τοσο καλας χακερ και ξερεις τις χωρες που ειχα το 2010 τοτε δες και το facebook μου για να δεις και μια μεριδα απο τις υπολοιπες !
    Στην υγεια σου και περαστικα σου !

    1. avatar Πιός χάκερ ;….

     δική σου δήλωση είναι σε ταξιδιωτικό site στις 27 Μαρτίου 2010 :

     \" Το όνομα μου είναι Γιάννης , ετών 39 και είμαι κάτοικος Αθηνών .
     Προσωπικά έχω ταξιδέψει σε 32 χώρες σε όλο τον κόσμο και σε κάποιους προορισμούς διπλές και τριπλές φορές . Φιλοδοξώ να επισκεφτώ και τις 872 χώρες – κρατίδια κ.τ.λ. Ναι το ξερώ , είναι από δύσκολο έως και ακατόρθωτο αλλά ... ποτέ δεν ξέρεις ! Φυσικά έχω προορισμούς προτεραιότητας όπως είναι π.χ. το Περού , Παταγονία , Ινδονησία κ.α. Μου αρέσει η φωτογραφία , η γραφικές τοποθεσίες , τα αρχαία μνημεία , ότι έχει φυσική ομορφιά και φυσικά ότι μου εξάπτει την φαντασία και γεμίζει την ψυχή μου .
     Δεν θέλω άλλο να σας κουράσω , ευχαριστώ προκαταβολικά σε όσους θα μου προσφέρουνε βοήθεια μέσω τοπικς και πληροφοριών . Εύχομαι επίσης με τον καιρό
     Να γνωριστώ προσωπικά και με άλλους χρηστές του φόρουμ και που ξέρεις ίσως και να είμαι και εγώ ένας μελλοντικός φίλος που θα ταξιδεύουμε παρέα.

     Εύχομαι το καλύτερο σε όλους και ατελείωτα ταξίδια !!! \"

 15. avatar Λοκρός

  Ζηλεύω.

 16. avatar ΠΡΟΚΩΣΤ

  ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΙΖΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΤΟ ΛΑΝΤΑΚ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΘΙΒΕΤ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ \'80.ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ=ΞΕΝΑΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 17. avatar Rip

  Τον είχα αρχηγό σε αρκετά μακρινά ταξίδια. Ένας τουλάχιστον ακόμη στην Ελλάδα, έχει ταξιδέψει πολύ, στις εσχατιές του πλανήτη σε όλες, κυριολεκτώ, τις χώρες του κόσμου. Είναι ο Σπαρτιάτης Σ.Λ.

 18. avatar !!

  Σε ζηλεύω ... Έζησες μια ζωή γεμάτη ενδιαφέρον.

 19. avatar Αυτα ειναι….!!!!

  Γεμάτος άνθρωπος.Τα ματιά του εχουν δει......!!!!

 20. avatar Αλέξανδρος

  respect ρε τύπε! με καθήλωσες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...