Η πιο απομακρυσμένη παραλία της Νάξου βρίσκεται σε απόσταση 54 χλμ. από τη Χώρα του νησιού, περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο. Ωστόσο, αξίζει κανείς να διανύσει αυτήν την διαδρομή και να ανακαλύψει ότι το όμορφο νησί των Κυκλάδων έχει τον δικό του εξωτικό παράδεισο που παραπέμπει σε… Χαβάη.

Ο λόγος για τον Πάνορμο ή Πάνερμο, τον μικρό και απάνεμο όρμο στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, που έχει γίνει γνωστός για την ήσυχη και εξωτική ακτή του. Εντυπωσιακοί φοίνικες αγγίζουν σχεδόν τα νερά του Αιγαίου, κάνοντας τους λουόμενους να νομίζουν ότι βρίσκονται σε κάποιον εξωτικό προορισμό σε μέρη μακρινά.

Λόγω της απόστασης από την Χώρα της Νάξου, η παραλία αποτελεί μια ήρεμη επιλογή για δροσιστικές βουτιές μακριά από τα πλήθη. Όσοι την επιλέγουν απολαμβάνουν την γαλήνη που επικραστεί στην περιοχή, καθώς και την θέα στα απέναντι νηισά: Κουφονήσια, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κέρο και Αμοργό.

Ο βυθός της παραλίας ενδείκνυται για τους λάτρεις των καταδύσεων αλλά και για περιηγήσεις με μάσκα στο δεξί τμήμα της ακτής, καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η διαδρομή (με αφετηρία τη Μουτσούνα) για να φτάσει κανείς εδώ αποτελεί και μια «ξενάγηση» στην άγρια ομορφιά της Νάξου, ενώ περνάει και από τα απομεινάρια της πρωτοκυκλαδικής ακρόπολης που δέσποζε στην περιοχή.