Η ιδέα των φιλανδών ιδιοκτητών του Klaus K Hotel στο Ελσίνκι, να αλλάξουν το lounge του ξενοδοχείου τους, ξέφυγε από τα στενά όρια και πραγματοποιήθηκε μέσω ενός πρωτοποριακού διαγωνισμού που διεξήχθη μέσω Facebook.

Η όλη ιδέα ξεκίνησε υπό τον όρο «σχεδιαστής για μια μέρα» και έγινε στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος της διοργάνωσης World Design Capital, που για το 2012 έγινε στο Ελσίνκι.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Αύγουστο όταν ο γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Klaus Κ έκανε ανοιχτή πρόσκληση μέσω των social media σε οποιονδήποτε είχε την καλύτερη ιδέα για να μετατραπεί το λόμπι και το μπαρ του ξενοδοχείου σε ένα μέρος χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Οι ιδέες έγιναν δεκτές σε κάθε μορφή παρουσίασης, από ένα απλό σκίτσο σε χαρτοπετσέτα, μέχρι μια εικονική παρουσίαση σε 3D. Το νέο Klaus K Livingroom είναι το αποτέλεσμα της μοναδικής συνεργασίας μεταξύ του Marc Skvorc και του σουηδικού πρακτορείου interior design Stylt Trampoli, το οποίο σχεδίασε επίσης το ξενοδοχείο το 2005.

Ο νέος αυτός χώρος έχει τη ζεστασιά μιας βιβλιοθήκης με τις ανέσεις ενός μοντέρνου χώρου, ενώ οι αντίκες και τα βιβλία συνδυάζονται άψογα με νεωτερικά στοιχεία. Ένας κομψός πολυέλαιος, ο κρυφός φωτισμός και οι ξύλινες κολώνες δίνουν ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο. Παράλληλα, μια ισχυρή χρωματική παλέτα με τιρκουάζ, κίτρινο και κόκκινο χρώμα ταιριάζει απόλυτα με τις χειροποίητες πολυθρόνες και τους καναπέδες, δίνοντας μια αίσθηση ζεστασιάς στον χώρο.

Το μπαρ που είναι στο ισόγειο συνδέεται με τον πρώτο όροφο με μια εντυπωσιακή γυάλινη σκάλα. Στόχος των ιδιοκτητών είναι να γίνει το στέκι ντόπιων και τουριστών που θα απολαμβάνουν τοπικά εδέσματα και άφθονο κρασί, παραγωγής του ξενοδοχείου.

Κάθε ένα από τα 139 δωμάτια του ξενοδοχείου αντιπροσωπεύει ένα θέμα, την επιθυμία, το πάθος, το μυστικισμό και το φθόνο. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ένα μοναδικής αισθητικής εστιατόριο το Toscanini. Επίσης το Ahjo Klaus K κλαμπ γίνεται ένας παράδεισος για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής, καθώς κάθε Παρασκευή και Σάββατο φιλοξενεί διαφορετικούς DJ.

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ.