Υπάρχουν κάποια ξενοδοχειακά συγκροτήματα που ζουν τη ζωή τους ως μύθοι.

Ίσως είναι οι τοποθεσίες τους, ίσως όσα μοναδικά προσφέρουν, ίσως πάλι η φήμη που έχουν αποκτήσει για οποιονδήποτε λόγο που τα κάνουν ακαταμάχητα στους τουρίστες.

Και τίποτα δεν φωνάζει «παράδεισος» περισσότερο από ένα ανοιχτό δωμάτιο ξενοδοχείου, σκαρφαλωμένο σαν φωλιά αετού πάνω στους βράχους τροπικού προορισμού!

Για ένα αλλιώτικο ησυχαστήριο ο λόγος, ένα ξενοδοχείο-σύμβολο της Αγίας Λουκίας, του μικρού νησιωτικού συμπλέγματος στις Μικρές Αντίλλες της ανατολικής Καραϊβικής.

Η Σαιντ Λουτσία δεν χρειάζεται προφανώς συστάσεις, παραμένοντας ένας από τους δημοφιλέστερους εξωτικούς προορισμούς του Ατλαντικού, χρειάζεται όμως αυτό το ξενοδοχείο που έχει ψηφιστεί πολλάκις ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τον μήνα του μέλιτος.

Jade Mountain Resort το λένε και εκεί μουλιάζεις στον ήλιο μέσα σε χορταστικές θέες τροπικών τοπίων. Ή μουλιάζεις στα νερά της ιδιωτικής πισίνας και του τζακούζι σου!

Αν δεν ψάχνεις την απόλυτη χαλάρωση που προσφέρει, μπορείς πάντα να κάνεις ποδηλασία στα βουνά ή να χαρείς τον βυθό με τη βραβευμένη υπηρεσία καταδύσεων του πεντάστερου resort.

Και μιας και όλα εδώ σε κακομαθαίνουν, το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα και αποκλειστικό concierge για κάθε δωμάτιο, ώστε να αποκομίσεις τα μέγιστα στις διακοπές σου.

Και καθώς μιλάμε για ξεκούραση και… ηρεμία, παιδιά κάτω των 15 ετών δεν επιτρέπονται εδώ.

Όπως δεν προτείνεται φυσικά και για τους… αγύμναστους, μιας και εκεί που είναι σκαρφαλωμένο χρειάζεσαι καλή προπόνηση για το καθημερινό ανεβοκατέβασμα.

Κάθε σουίτα είναι εδώ τελείως ανοιχτή στη φύση. Πόρτες δεν υπάρχουν ούτε στα μπάνια. Όπως ούτε τηλεόραση, τηλέφωνο ή Wi-Fi.

Ο χρόνος κυλά εδώ με τρόπο διαφορετικό. Έχεις ωστόσο 600 στρέμματα φυσικού κάλλους και όσων είναι η Καραϊβική για παρηγοριά…