Για να το δούμε στον προοπτική του, το εκπληκτικό Musha Cay στις Μπαχάμες, ιδιοκτησίας Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, κοστίζει 42.000 δολάρια (38.200 ευρώ) τη βραδιά.

Ακριβότερο είναι το Necker Island στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους του Ρίτσαρντ Μπράνσον, κοστίζοντας 77.500 δολάρια (70.600 ευρώ) τη μέρα.

Το Banwa Private Island στις Φιλιππίνες βάζει σε όλα τους τα γυαλιά με αυτές τις 100.000 δολάρια (91.100 ευρώ) της βραδιάς του, αποτελώντας το ακριβότερο resort του πλανήτη.

Τι παίρνεις όμως με το εξαψήφιο νούμερο της τιμής του; Δύο ώρες πτήσης με υδροπλάνο από τη Μανίλα, μέχρι να φτάσεις στο τροπικό αυτό νησάκι των 15 στρεμμάτων στο αρχιπέλαγος του Παλαουάν, όπου υπάρχουν έξι ιδιωτικές και εντελώς απομονωμένες καμπάνες, που έχουν από ένα ως και τέσσερα υπνοδωμάτια η καθεμιά, και η προεδρική σουίτα βεβαίως.

Όλες με πισίνα υπερχείλισης και τζακούζι, το νησί μπορεί να φιλοξενήσει ως και 48 ανθρώπους τη φορά, έχοντας μερικούς εκατοντάδες νοματαίους στη δούλεψή τους. Στρατιές από αγρότες κουβαλούν καθημερινά στην κουζίνα οργανικά λαχανικά που καλλιεργούνται στο νησί και οι ψαράδες του resort πιάνουν φρέσκα ψάρια κάθε μα κάθε βράδυ. Ακόμα και το δικό τους μέλι φτιάχνουν εδώ.

Όσο για τα κρασιά, αυτά καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία πανάκριβων οίνων (ακόμα και 36.000 δολάρια τη φιάλη). Το Banwa προσφέρει επίσης μια πληθώρα δραστηριοτήτων αναψυχής στη θάλασσα, αλλά και γιόγκα και τένις.

Ακόμα και θαλάσσιος βιολόγος υπάρχει εδώ για να μοιραστεί με τον πελάτη τα μυστικά του νερού και των πλασμάτων του! Στο Banwa δεν μπορείς να μείνεις λιγότερο από 3 βράδια (ή και 5, ανάλογα τη σεζόν), καθώς όλα στήνονται από την αρχή για κάθε επισκέπτη.

Δεν υπάρχει κάτι που να ζητήσεις εδώ και να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί…