Η αυτοκρατορική Βιέννη, μια πόλη που μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες παραμυθιού ξετυλίγει τα μυστικά της σε μια χριστουγεννιάτικη απόδραση με πολλές συγκινήσεις, προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Sotiriou Famous Travel.

Η εξαήμερη εκδρομή περιλαμβάνει περιηγήσεις στην πόλη της Βιέννης, αλλά και στο Σάλτσμπουργκ, τις Λίμνες της Αυστρίας και σε πολλά ακόμα πανέμορφα μέρη, στην μοναδική τιμή των 495,00 ευρώ το άτομο.

Ένας περίπατος στην Βιέννη είναι σαν να ταξιδεύετε πίσω στο αυτοκρατορικό παρελθόν της, για αυτό και το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει αναδειχτεί ως Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Στη πόλη, υπάρχουν περισσότερα από 27 παλάτια και περισσότερα από 150 ανάκτορα.

Ανακαλύψτε πολύτιμους πολιτιστικούς θησαυρούς σε κάθε γωνία της πόλης, ονειρευτείτε την παλιά καλή αυτοκρατορική εποχή σε μια καφετέρια και απολαύσετε εξεζητημένα ψώνια από παλιούς προμηθευτές της αυτοκρατορικής και βασιλικής αυλής. Ζήστε ένα χριστουγεννιάτικο βιεννέζικο παραμύθι!

Πρώτη στάση του εξαήμερου ταξιδιού σας θα είναι τα Βιεννέζικα Δάση, μόλις 20χλμ από την Βιέννη. Εκεί θα συναντήσετε τον πύργο της οικογένειας Λιχνενστάιν, όπου γυρίστηκαν όλες οι ταινίες του κόμη Δράκουλα και θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε πολλές φωτογραφίες.

Στη συνεχεία αναχώρηση για την μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη, την Ζεικροτε, που βρίσκεται 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Εκεί ο Χίτλερ έφτιαχνε τα αεροπλάνα του στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, και τα συναρμολογούσε στο αεροδρόμιο της Βιέννης.

Αναχώρηση για το χωριό Μάγιερλινγκ, όπου θα δείτε το κυνηγετικό περίπτερο του Πρίγκιπα Ροδόλφου και θα γνωρίσετε την δραματική ιστορία του με την αγαπημένη του δούκισσα Μαρία Βρατσέρα, ελληνικής καταγωγής.
Θα διασχίσετε τα όμορφα δάση του Χέλενενταλ, στα οποία ο Μπετόβεν συνήθιζε να κάνει τους περιπάτους του, κατά μήκος του ποταμού Σβέχατ. Συνέχεια με την περιήγηση της κοσμοπολίτικης λουτρόπολης του Μπάντεν, η οποία χρωστά το όνομά της στα θειούχα νερά που ξεπηδούν από το έδαφος. Άφιξη στην Βιέννη και διανυκτέρευση.

Η δεύτερη μέρα ξεκινά με ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης του μπαρόκ και του βαλς. Δείτε την Ρινγκστράσσε με το εξαίρετο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και το Θέατρο.

Αμέσως μετά επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το αριστούργημα του Σένμπρουν με τα 1400 δωμάτια, την περίφημη λεωφόρο του Ρίνγκ όπου θα θαυμάσετε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το παλιό ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτιμ Κίρχε.

Στην συνέχεια θα καταλήξετε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβείτε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Επισκεφθείτε τα καταστήματα της Μαρίας Χίλφεστρασσε ή απολαύσετε Bιεννέζικο καφέ στο ξακουστό ζαχαροπλαστείο της Φράου Ζαχερ. Το βράδυ προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο κονσέρτο στο φημισμένο Kursalon ή στο παλάτι Shobrun.

Η πόλη του Σάλτσμπουργκ θα είναι ο προορισμός της τρίτης ημέρας. Στην διαδρομή θα περάσετε από το γραφικό Σαλτσκάμεργκουτ με τις κρυστάλλινες λίμνες και το καταπράσινα τοπία, περιοχή όπου ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ και η οικογένεια του έκαναν τις διακοπές τους. Χωριουδάκια με παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό σαν από παραμύθι.

Στο St. Wolfgang θα δείτε το αυθεντικό «πανδοχείο του άσπρου αλόγου» και θα θαυμάσετε το υπέροχο πανόραμα τις ομώνυμης λίμνης. Ακόμη θα γνωρίσετε την λίμνη Mondsee με την εκκλησία της «Μελωδίας της Ευτυχίας», στις όχθες της οποίας έτρεχε ανέμελη η Τζούλι Αντριους στην ομώνυμη ταινία.

Άφιξη στο Σαλτσμπουργκ και περιήγηση στην γενέτειρα πόλη του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (27/01/1756), η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάλτζαχ. Στην περιήγηση σας θα θαυμάσετε το παλάτι και τους κήπους Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία των Ανακτόρων και τον πιο γραφικό δρόμο την Γκεντραιντεγκασσε με το παλιό Δημαρχείο. Επισκεφθείτε το κάστρο του Hellbrunn και την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, πριν την επιστροφή στη Βιέννη.

Την τέταρτη μέρα θα επισκεφθείτε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποία θα θαυμάσετε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα, και την θαυμάσια αγορά. Επιστροφή στην Βιέννη.

Η επόμενη μέρα είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη Βιέννη. Αδράξτε την ευκαιρία και απολαύστε ότι σας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η Βιέννη είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μουσικής: κάθε βράδυ, 10.000 λάτρεις της μουσικής ακούνε κλασική μουσική εδώ. Σε καμία άλλη πόλη δεν έχουν υπάρξει τόσοι πολλοί σημαντικοί συνθέτες όπως ο Μότσαρτ, ο Mahler, ο Haydn, ο Beethoven και ο βασιλιάς του βαλς, ο Johann «Schani» Στράους.

Προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ιστορίας της Τέχνης το οποίο φιλοξενεί την αυτοκρατορική συλλογή έργων τέχνης και μια από τις μεγαλύτερες συλλογές παγκοσμίως. Σημαντικά έργα των Rubens, Rembrandt, Dürer, Tizian κ.α. Απέναντι βρίσκεται το δίδυμο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας. Στην Albertina θα θαυμάσετε σημαντικά έργα ζωγραφικής των Dürer και Klimt. Τα πιο μοντέρνα έργα συμπεριλαμβάνουν Monet και Picasso. Ενώ φιλοξενούνται και εποχιακά εκθέσεις πέρα από τις σταθερές του μουσείου.

Στους παλιούς αυτοκρατορικούς στάβλους φιλοξενείται το Museumsquartier, έδρα για πολλές εκθέσεις και άλλων καλλιτεχνικών δρώμενων. Εδώ στεγάζονται πολλοί διαφορετικοί χώροι πολιτισμού. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, γνωστό ως Mumok είναι αφιερωμένο στην επαναστατική εποχή της δεκαετίας του 60. Δίπλα του βρίσκεται το Leopoldsmuseum, στέγη για έργα εξπρεσιονισμού, ενώ από το παράθυρο του θα απολαύσετε μια μοναδική πανοραμική θέα. Τέλος, προτείνουμε βόλτα στο λούνα παρκ Prater και τον πύργο του Δούναβη.

Την τελευταία μέρα απολαύστε μια τελευταία γεύση της πόλης, πριν το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα.
Αναχωρήσεις: 22, 27/12/2013 και 1.01.2014

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια
• Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν
• Διαμονή σε ξενοδοχείο 3*, 4* ή 5* (επιλογής σας) με πρωινό καθημερινά
• ΔΩΡΟ ημιδιατροφή
• ΔΩΡΟ εκδρομή στην Μπρατισλάβα
• ΔΩΡΟ εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
• Ελληνόφωνος ξεναγός στην Βιέννη -Αρχηγός / συνοδός
• Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
• Εκπτωτικό κουπόνι (αξίας 25 ευρώ κατά άτομο) για την επόμενη εκδρομή σας

Δεν περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 135 ευρώ
• Είσοδοι σε μουσεία, φιλοδωρήματα, ποτά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
• Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο εορταστικό δείπνο.
• Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών κ.α. (10 ευρώ) (δείτε στους όρους συμμετοχής του γραφείου).

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ ή μπορείτε να καλέσετε το Sotiriou Famous Travel στο 210 5233804.