Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο με συνολική έκταση που αγγίζει περίπου τα 80.900 τ.μ., η πιο τρομακτική πισίνα που κρέμεται από ένα βράχο σε ύψος 600 μέτρων, η πιο βαθιά πισίνα καταδύσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, το βάθος της οποίας θα αγγίζει τα 45 μέτρα και η πιο εντυπωσιακή με θέα στους διαδρόμους αποπροσγείωσης του αεροδρομίου JFK στη Νέα Υόρκη συνθέτουν ένα μοναδικό φωτογραφικό κολάζ που στην κυριολεξία εντυπωσιάζει.

San Alfonso del Mar

Όσο εξωπραγματικό κι αν ακούγεται η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο κατασκευασμένη από άνθρωπο διαθέτει μήκος μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο, ενώ η συνολική της έκταση αγγίζει τα 80.900 τ.μ. περίπου.

Η πισίνα με χωρητικότητα 250 εκατομμυρίων λίτρων νερού, βρίσκεται στο θέρετρο San Alfonso del Mar, στην πόλη Αλγκαρόμπο στη Χιλή, και κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Τα νερά της, μάλιστα, έχουν την διαφάνεια και το έντονο τιρκουάζ χρώμα των εξωτικών παραδείσων. Αυτό οφείλεται σε μία προηγμένη τεχνολογία, η οποία είναι σε θέση να συλλέξει τα ωκεάνια νερά και να τα διατηρεί σε άριστη κατάσταση.

TWA Hotel

Ένας πρώην τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη έχε μετατραπεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που μεταφέρει τους επισκέπτες του στην υπέροχη δεκαετία των ‘60s.

Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά σημεία του φιγουράρει η πισίνα υπερχείλισης στην ταράτσα του ξενοδοχείου, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τα δροσιστικά μακροβούτια τους και ηλιοθεραπεία με κάποιο από τα cocktails του μπαρ, παρατηρώντας, ταυτόχρονα, την κινητικότητα στους διαδρόμους αποπροσγείωσης του αεροδρομίου.

Η πισίνα παραμένει ανοιχτή όλο το χρόνο, ενώ κατά την διάρκεια του χειμώνα μετατρέπεται σε τζακούζι με το νερό να αγγίζει περίπου τους 38 βαθμούς Κελσίου.

DeepSpot

Ένα μοναδικό αξιοθέατο θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες της Πολωνίας, και πιο συγκεκριμένα της πόλης Mszczonow κοντά στη Βαρσοβία, από αυτό το φθινόπωρο κι έπειτα. Αυτό δεν θα είναι άλλο από την πιο βαθιά πισίνα καταδύσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, το βάθος της οποίας θα αγγίζει τα 45 μέτρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία Deepshot, η πισίνα θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο δύτης να νομίζει ότι αιωρείται στο διάστημα, σαν να μην υπάρχει καθόλου νερό ολόγυρά του. Η πισίνα θα απευθύνεται σε όλους –αρχάριους, αθλητές και επαγγελματίες δύτες–, ενώ από τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία θα αποτελέσει και το υποβρύχιο τούνελ για τους θεατές που δεν θέλουν να βουτήξουν στο βυθό της.

Στα όσα αξίζει να αναφερθούν, επίσης, ότι η χωρητικότητά της σε νερό είναι 27 φορές μεγαλύτερη απ’ ό,τι σε μια συνηθισμένη πισίνα 25 μέτρων, καθώς στο εσωτερικό της χωράνε 8.000 κυβικά μέτρα νερού!

Cliff Concept Boutique Hotel

Μια άκρως τρομακτική πισίνα που κρέμεται πάνω από γκρεμό σε βράχο ύψους 600 μέτρων έχει σχεδιάσει το αρχιτεκτονικό γραφείο Hayri Atak Architectural Design Studio στο πλαίσιο του σχεδιασμού ενός boutique ξενοδοχείου στα φιόρδ της Νορβηγίας. Ο γυάλινος πάτος της θα επιτρέπει στους παράτολμους επισκέπτες της να παρατηρούν όση ώρα απολαμβάνουν τις βουτιές τους σε αυτήν την πανοραμική θέα στα φιόρδ κάτω ακριβώς από τα πόδια τους.