Τα εκπληκτικά κτήρια του Antonio Gaudi, η εντυπωσιακή Sagrada Familia, το ενδιαφέρον Casa Batlo, ο πολυσύχναστος πεζόδρομος Las Ramblas είναι κάποια από τα διασημότερα σημεία αναφοράς για την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Καταλονίας, στον ισπανικό βορρά.

Ωστόσο, η Βαρκελώνη έχει συνδυάσει το όνομά της και με την περίφημη αγορά La Boqueria, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν εκ των έσω την ενδιαφέρουσα γαστρονομία της πόλης.

Η La Boqueria, λοιπόν, είναι μια αγορά τροφίμων στο κέντρο της Βαρκελώνης, από τις διασημότερες και μεγαλύτερες στην Ευρώπη, η οποία λειτουργεί από το 1217 όποτε τοποθετήθηκαν οι πρώτοι πάγκοι.

Πίσω από την μεγάλη σιδερένια πόρτα αμέτρητοι πάγκοι με κάθε λογής τρόφιμα από κάθε σημείο του κόσμου (φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, αλλαντικά, τυριά κ.α.), μικροπωλητές που φωνάζουν δυνατά, ντόπιοι και τουρίστες επισκέπτες γίνονται ένα και βιώνουν αυτήν την γοητευτική εμπειρία που τους προσφέρει η αγορά.

Στους χώρους της βρίσκονται και κάποια από τα πιο διάσημα tapas bar της Βαρκελώνης, τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο και γρήγορο γευστικό διάλειμμα. Η καταλληλότερη ώρα για να την επισκεφτεί κανείς είναι πριν τις 13.00, καθώς από αυτήν την ώρα και μετά ο κόσμος που έρχεται εδώ είναι αμέτρητος.