Το λαμπερό Παρίσι έχει πολλούς λόγους για να συγκαταλέγεται στους αγαπημένους προορισμούς του καθενός.

Η πολυπρόσωπη και γοητευτική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στον επισκέπτη μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών: γνωριμία με τα σημαντικά αξιοθέατά της, βόλτα στους δρόμους της Μονμάρτης, μιας εκ των γραφικότερων συνοικιών του Παρισιού, και το κανάλι του Σαιν Μαρτέν, μέχρι την γνωριμία με τη συνοικία της Πιγκάλ, φημισμένης για τα sex shops, τα κακόφημα μπαρ και τα πορνεία.

Ανάμεσα σε αυτές, λοιπόν, ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα η καλλιτεχνική γειτονιά του Marais, με την γοητεία του παρελθόντος να μένει ζωντανή μέχρι σήμερα και να μαγεύει ακόμη και τον πιο ρεαλιστή ταξιδιώτη.

Γνωστή και ως το «Παλιό Παρίσι», αναδύει κάτι παλιακό και ταυτόχρονα γοητευτικό, κάνοντάς τη να μοιάζει ότι έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού. Βρίσκεται μεταξύ του 3ου και 4ου διαμερίσματος της Πόλης του Φωτός, ενώ πρόκειται για την πιο κοντινή εικόνα του πώς έμοιαζε το Παρίσι κατά την εποχή του Μεσαίωνα.

Μάλιστα, έως τον 17ο αιώνα αποτελούσε την αγαπημένη περιοχή των αριστοκρατών όπου έχτιζαν εντυπωσιακά αρχοντικά. Κάποια από αυτά σήμερα έχουν μετατραπεί σε μουσεία.

Πλακοστρωμένοι, φιδογυριστοί δρόμοι που οδηγούν σε κρυφές αυλές, τολμηρές σύγχρονες γκαλερί που συνυπάρχουν με παραδοσιακές αντικερί και φούρνους που αναδύουν μεθυστικές μυρωδιές από τα φρεσκοψημένα κρουασάν βουτύρου, συνθέτουν τη σύγχρονη εικόνα αυτής της γραφικής γωνιάς της γαλλικής πρωτεύουσας που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει.

Τα γραφικά σοκάκια του Marais «ζωντανεύουν» από τους πλανόδιους καλλιτέχνες και το κοινό που επιλέγει κάποιο από τα bistro του για ένα νόστιμο γεύμα ή τα μπαράκια με άποψη και χαρακτήρα για ένα ποτήρι κρασί.

Όλα συνηγορούν στο ότι η γοητεία του παλιού, εδώ συνυπάρχει με το σύγχρονο στοιχείο, μετατρέποντας αυτή τη μποέμ παριζιάνικη γωνιά, σε it προορισό για τους επισκέπτες του Παρισιού.