Υπό τους ήχους γιορτινών μελωδιών, στο Παρίσι ζωντανεύει κάθε χρόνο ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Η γαλλική πρωτεύουσα υποδέχεται τους επισκέπτες της με περίσσεια εορταστική μαγεία.

Η λεωφόρος Champs-Εlysées, με τα φωτισμένα δέντρα σε συνδυασμό με τις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων, κάνουν τη λεωφόρο ίσως το πιο διάσημο σημείο της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Παναγία των Παρισίων που φιλοξενεί το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Παρισιού και αν θέλει μπορεί να παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Ακόμη, η διαδρομή από την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι την Place de la Concorde γίνεται συναρπαστική, καθώς είναι φωτισμένη με χιλιάδες λαμπάκια.

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το πρώτο αξιοθέατο του Παρισιού και για τα Χριστούγεννα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές ξεφυτρώνουν σε διάφορα σημεία της πόλης και ξεχωρίζουν αυτές που στήνονται στην πλατεία Palais Royal και μπροστά στην εκκλησία του Saint Germain.

Τα καρουζέλ προσφέρουν δωρεάν βόλτες και προσθέτουν μια ακόμα γιορτινή πινελιά στη χαρούμενη ατμόσφαιρα της πόλης.

Η υποδοχή του Νέου Έτους γίνεται παραδοσιακά στο Τροκαντερό, με φόντο τον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ. Κάντε τον προγραμματισμό σας για του χρόνου…

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Παρίσι / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 3 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες από τη  Θεσσαλονίκη.