Εικόνες γαλήνης στον Αμβρακικό

Υγρότοπος με μεγάλη οικολογική και αισθητική αξία - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:23
30/03/2018
Εικόνες γαλήνης στον Αμβρακικό
2
loading

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας και πήρε το όνομά του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη χτισμένη στη θέση της σημερινής Άρτας. Στον Αμβρακικό καταλήγουν τα νερά των ποταμών Λούρου και Άραχθου και η είσοδός του είναι στο στενό πέρασμα Ακτίου-Πρέβεζας.

Στον Αμβρακικό υπάρχουν 24 λιμνοθάλασσες κι αυτό του έχει χαρίσει τον χαρακτηρισμό «θάλασσα από λίμνες». Το οικοσύστημά του θεωρείται μεγάλης οικολογικής σπουδαιότητας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, καθώς στα νερά του διαβιούν βίδρες και χελώνες καρέτα καρέτα. Στα βαλτοτόπια στις εκβολές των ποταμών αφθονούν είδη σπάνιων πουλιών και θηλαστικών, όπως ο αργυροπελεκάνος και η βαλτόπαπια ενώ στις όχθες μπορεί κανείς να συναντήσει κοπάδια νεροβούβαλων. Είναι όμως και πλούσιος ψαρότοπος, με τις φημισμένες γάμπαρες και τα χέλια του. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ και το δίκτυο Natura 2000.

Η αρμονική συνύπαρξη των διαφορετικών ειδών σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον είναι αυτό που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τόσο την ομορφιά του τοπίου, και τη γαλήνη που αποπνέει, όσο και τη σημασία του. Το 2008 ιδρύθηκε το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, με σκοπό την προστασία της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου.

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Holland

    Ολη η Ελλαδα ειναι σκουπιδοτοπος , οπου και να πας ..ευτυχως που οι πολιτιτικοι βαζουν προστιμα για το τσιγαρο που πετανε απο τα αυτοκινητα λογω κινδυνου πυρκαγιας ακομα και μεσα στην πολη και σωθηκαμε...Οταν δεν σεβονται τιποτα σε αυτη την χωρα αυτη ειναι η καταντια ....ουτε μια μοναδα καυσης σκουπιδιων ειναι ανοικανοι να αγορασουν ..πληρωνουν εκατ.ευρω προστιματα στην ΕΕ καθε χρονο και δεν αλλαζουν ...δραμα χωρα ..απιστευτο μπαχαλο..

  2. avatar Ήταν μια φορά και έναν καιρό…

    Τώρα είναι ένας σκουπιδότοπος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει