Πανύψηλα, καταπράσινα δέντρα, λιμνούλες με νούφαρα, ατέλειωτα πάρκα και ένας ήσυχος ποταμός να διασχίζει την πόλη.

Το Πιέστανι βρίσκεται 86 χιλιόμετρα από τη Μπρατισλάβα και αποτελεί τη μεγαλύτερη λουτρόπολη της Σλοβακίας. Ήσυχο και γραφικό είναι διάσημο για τις θεραπευτικές του πηγές από τον 16ο αιώνα.

Στις δύο όχθες του ποταμού Βαχ, σχηματίζεται ένα νησάκι που φιλοξενεί ξενοδοχεία που προσφέρουν θεραπευτικές υπηρεσίες. Αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τα ιαματικά λουτρά όσο και για την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση που προσφέρει στους επισκέπτες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μνημείο Kolonadovy Most καθώς και τα δύο μουσεία της πόλης, το House of Arts και το μουσείο Σπα.

Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την πόλη με ποδήλατο, που αποτελεί και το κύριο μεταφορικό μέσο των κατοίκων και να δει από κοντά τη λίμνη με τους κύκνους ή να κάνει πεζοπορία στην καταπράσινη φύση.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

piestanuΠιέστανι / Σλοβακία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση:  Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα για τη Βιέννη και 1 ώρα και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για τη Βιέννη. Από  εκεί φτάνετε οδικώς στο Πιέστανι σε 1 ώρα και 44 λεπτά.

ΠΙΕΣΤΑΝΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΙΕΣΤΑΝΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΙΕΣΤΑΝΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΙΕΣΤΑΝΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΙΕΣΤΑΝΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΙΕΣΤΑΝΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΙΕΣΤΑΝΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΙΕΣΤΑΝΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ