Η λευκή σαν πούδρα άμμος, τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά και οι φοίνικες που ταλαντεύονται στο θαλασσινό αεράκι συνθέτουν ένα παραδεισένιο προορισμό στη Τζαμάικα.

Ο κόλπος Μοντέγκο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με γραφικές παραλίες και καταπράσινα βουνά και βρίσκεται γύρω από ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι με φόντο ήρεμους λοφίσκους.

Η ατμόσφαιρα του θα σας μεταφέρει πίσω στην αποικιακή ιστορία της χώρας και οι παραλίες του «χορεύουν» συνεχώς στους ρυθμούς ατμοσφαιρικών πάρτι. Το 1494 ο Χριστόφορος Κολόμβος του έδωσε το όνομα Golfo de Buen Tiempo, δηλαδή Κόλπος του καλού καιρού.

Απολαύστε νερό καρύδας σε μια από τις παραδεισένιες παραλίες, όπως η Walter Fletcher και η Doctor’s cave, μια παρθένα παραλία οκτώ χιλιομέτρων με τιρκουάζ νερά. Εξερευνήστε το μαγευτικό βυθό και βουτήξτε σε από μία από τις πολλές πλωτές εξέδρες καταδύσεων.

Οι καταρράκτες, τα ποτάμια, οι τροπικές ακτές με θέα σε κατάλευκες ζαχαρένιες παραλίες και τα κατάφυτα καταφύγια που φιλοξενούν εκατοντάδες είδη πουλιών χαρακτηρίζουν τον κόλπο Μοντέγκο.

Χαζέψτε τα σουβενίρ και τα χειροποίητα αντικείμενα στην πολυσύχναστη Harbour Street. Ακόμη περπατήστε κατά μήκος της Τσερτς Στριτ όπου βρίσκεται το δημαρχείο με τα κόκκινα τούβλα και η εκκλησία St James Parish Church.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

montensgd

Κόλπος Μοντέγκο / Τζαμάικα

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο της Τζαμάικα (1 ευρώ ισοδυναμεί με 150.83 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Φρανκφούρτης είναι 15 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου και Φρανκφούρτης.

ΚΟΛΠΟΣ ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΚΟΛΠΟΣ ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΚΟΛΠΟΣ ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΚΟΛΠΟΣ ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΚΟΛΠΟΣ ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΚΟΛΠΟΣ ΜΟΝΤΕΓΚΟ ΤΖΑΜΑΙΚΑ