Ανάμεσα στους πιο προσιτούς προορισμούς παγκοσμίως για πολυτελή ταξίδια συμπεριλήφθηκε η Αθήνα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη money.co.uk. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, και όσα αναφέρει το travelpulse.com, η ελληνική πρωτεύουσα αποδεικνύεται ο πιο προσιτός προορισμός ως προς τα γεύματα σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin.

Η έρευνα για τους πιο προσιτούς πολυτελείς προορισμούς στον κόσμο

Μπανγκοκ
Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Μετά από δύο χρόνια, σχεδόν, εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν την επόμενη απόδρασή τους ιδιαίτερα αξέχαστη.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προγραμματίζουν ένα μακρινό ταξίδι τύπου ταξίδι- ζωής, να πάρουν περισσότερες ημέρες άδεια για να απολαύσουν το χρόνο τους μακριά απ΄όλους και απ΄όλα ή να ξοδέψουν χρήματα για εκείνες τις έξτρα παροχές πολυτελείας που κάνουν μια ταξιδιωτική εμπειρία να μοιάζει πραγματικά ξεχωριστή.

Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν διαμονή σε θέρετρα πέντε αστέρων, δείπνο σε πολυτελή εστιατόρια, κρουαζιέρες πολυτελείας ή επιλογή πακέτων διακοπών υψηλών προδιαγραφών.

Λισαβόνα
Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ο ιστότοπος σύγκρισης υπηρεσιών money.co.uk, λοιπόν, συγκέντρωσε πρόσφατα στοιχεία για τις πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου για να ανακαλύψει ποιοι προορισμοί είναι οι πιο προσιτοί για τους ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα καλύτερα πράγματα της ζωής σε πιο προσιτές τιμές.

Οι παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη για την αξιολόγηση του κάθε προορισμού περιλάμβαναν το μέσο κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, γεύματος με αστέρι Michelin, ενοικίασης πολυτελούς αυτοκινήτου και μιας νύχτας σε ξενοδοχείο spa.

Οι πόλεις που βρέθηκαν ανάμεσα στις πιο προσιτές πολυτελείς επιλογές στον κόσμο

Βρυξέλλες
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, η Μπανγκόκ κατέλαβε την πρώτη θέση ως ο πιο προσιτός προορισμός πολυτελείας συνολικά, με βαθμολογία προϋπολογισμού 9,49 στα 10. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης αποδείχθηκε η φθηνότερη όσον αφορά την ενοικίαση πολυτελούς αυτοκινήτου, ενώ ήταν από τις πιο προσιτές και σε τρεις άλλες κατηγορίες.

Οι Βρυξέλλες, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση ως ο επόμενος παγκόσμιος προορισμός που είναι προσιτός σε όλους τους τομείς, ιδίως όταν εξετάζεται το κόστος ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων (363 δολάρια ανά διανυκτέρευση) και η ενοικίαση πολυτελούς αυτοκινήτου (151 δολάρια).

Βερόνα
Βερόνα, Ιταλία

Η Βερόνα, που βρίσκεται στην περιοχή Βένετο της βόρειας Ιταλίας, μεταξύ της πιο γνωστής Βενετίας και του Μιλάνου, αποκαλύφθηκε ότι είναι ο τρίτος πιο φθηνός προορισμός στον κόσμο για πολυτελείς διακοπές.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από την Οσάκα στην τέταρτη θέση, το Βερολίνο στην πέμπτη, τη Φρανκφούρτη στην έκτη, το Ρίο ντε Τζανέιρο στην έβδομη, το Τόκιο, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, στην όγδοη, τη Λισαβόνα στην ένατη και το Δουβλίνο στη δέκατη θέση.

Η Αθήνα ανάμεσα στους πιο προσιτούς πολυτελείς προορισμούς παγκοσμίως

Γραφικό δρομάκι στην Πλάκα
Πλάκα, Αθήνα

Σύμφωνα με την έρευνα αποδεικνύεται ότι η Αθήνα -η οποία αποθεώνεται και από το Forbes– είναι η πιο προσιτή πόλη για φαγητό με αστέρι Michelin, με το μέσο κόστος ενός δείπνου με μενού να είναι περίπου 104 δολάρια.

Το Χονγκ Κονγκ αποδείχθηκε ότι είναι το πιο προσιτό από πλευράς διαμονής σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με μέση τιμή 292 δολάρια ανά διανυκτέρευση (όπως αναφέρεται στην Booking.com). Εν τω μεταξύ, η πιο φθηνή επιλογή αν αναζητάτε ένα διάλειμμα για σπα είναι η Οσάκα, όπου το κόστος μιας διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο σπα ανέρχεται κατά μέσο όρο σε περίπου 178 δολάρια.