Όταν οι κάτοικοι μιας και περιοχής και οι αρχές έχουν διάθεση να δώσουν μία άλλη πνοή στα μουντά κτήρια τότε μπορούν να γίνουν θαύματα. Έτσι μια ουκρανική πόλη τραβάει τα βλέμματα διεθνώς καθώς μοιάζει να είναι φτιαγμένη από τουβλάκια Lego, με πολύχρωμα σπίτια και κτίρια.

Το Comfort Town, ένα προάστιο του Κιέβου στην Ουκρανία, δημιουργήθηκε για να φωτίσει τα πρώην γκρίζα σοβιετικά κτίρια από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Τώρα, τα κτίρια είναι βαμμένα σε έντονο κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί και ροζ χρώμα, με τους εξωτερικούς τοίχους και τις οροφές των κτισμάτων να έχουν μία άλλη όψη.

Πολλοί τα έχουν παρομοιάσει με κτίρια Lego ή σαν σπίτια και ξενοδοχεία στο Monopoly.

Η Comfort Town στην Ουκρανία

Έντεκα χρόνια χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση

Οι σχεδιαστές Dmytro Vasyliev, Aleksandr Popov και Olga Alfiorova ήταν πίσω από το έργο, σύμφωνα με το Architecture Digest, και χρειάστηκαν 11 χρόνια για να το ολοκληρώσουν με αυστηρό προϋπολογισμό.

Η ιδέα ήταν να προσελκύσει κόσμο να θέλει να μετακομίσει στην περιοχή, μετατρέποντας την οικιστική περιοχή –η οποία καλύπτει 115 στρέμματα, περίπου 1,5 φορές το μέγεθος της Disneyland– σε κάτι πιο όμορφο.

Η Comfort Town στην Ουκρανία

Ο κ. Βασίλιεφ είπε στους LA Times: «Το μόνο όργανο με το οποίο έπρεπε να δουλέψουμε ήταν το χρώμα.

«Χρησιμοποιήσαμε τα πιο απλά υλικά, τις πιο απλές τεχνικές. Είχαμε πραγματικά το χρώμα και τις γραμμές του ορίζοντα».

Μέσα στο πολύχρωμο προάστιο υπάρχουν καφετέριες, καταστήματα και γραφεία, καθώς και μια τεράστια υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση και 8.500 διαμερίσματα.

Η Comfort Town στην Ουκρανία

Τα έντονα χρώματα έχουν δει τους αγοραστές κατοικιών να συρρέουν στην περιοχή. Τον Φεβρουάριο του 2020, αναφέρθηκε ότι περισσότερα από 200 σπίτια πωλήθηκαν μέσα σε ένα μήνα. Ποσοστό που είναι το υψηλότερο στη χώρα.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι ζουν τώρα στην Comfort Town.

Η Zhanna Rzhanova, εκπρόσωπος των υπευθύνων ανάπτυξης των ακινήτων του Comfort Town, είπε: «Ή το αγαπάς ή το μισείς. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσα».

Η Comfort Town στην Ουκρανία
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.